mynewspapers.net

Hur man bygger en glasfiber Frag Tank

Hur man bygger en glasfiber Frag Tank


Coral "frags" är små bitar bruten av från huvuddelen av koraller. Frags att långsamt växa till större koraller och är ett utmärkt sätt av förökningsmaterial koraller för reef akvarium hobby. En "frag tank" är helt enkelt ett akvarium att hålla frags i optimala förhållanden. Vanligtvis är är dessa tankar ca sex till åtta inches djupt för att släppa in mer ljus att penetrera vattnet. Det enklaste sättet att bygga en frag tank från glasfiber är att använda en plywood ram och klär insidan med glasfiber. Trä ger styrka och stödja tanken samtidigt också kostar mindre än glasfiber.

Instruktioner

• Skiss en skalenlig ritning av frag tanken. Noggrann planering hjälper dig att undvika kostsamma misstag när man bygger akvariet. Se till att du inkluderar områden för att fästa frag tanken till filtreringssystem (en sump) och kanske områden att öka vattenflödet, såsom stängd loop system. Bra vattenflöde är viktigt för hälsan hos korall frags.

• Bygga en ram för akvariet med två och fyra. Tänk på detta som ett skelett som kommer att stödja vikten av vattnet. Om inte plywood kommer att sitta fast på en plan yta, bör du bygga ett skelett av trä under botten av tanken. Detta kommer att ge den extra styrka och förhindra skevhet också. Sidorna måste endast en two-by-four kör sina längder, eftersom de inte är så lång. Space balkarna längst ner fyra till sex inches isär. Använda varmförzinkad bultar och skruvar för att hålla träet ihop.

• Skär och Lägg till plywood täcker insidan av trä ram. Använda förzinkad träskruv och försänkt dem i plywood. När du har den skruvas tillsammans, fyll hål för skruvarna med wood filler.

• Slipa insidan av plywood. Det måste vara mycket smidig för nästa steg.

• Päls på insidan och utsidan av trä med marin epoxy. Denna epoxi används ofta för båtar och är säkert för frags när torr och botas. Gör detta i ett väl ventilerat utrymme eller utanför eftersom ångorna är giftiga.

• Skär din glasfiber tyg och tillsätt bitar, en i taget, på insidan av plywood. Grundligt coat glasfiber arket med epoxi. Det bör finnas några luftbubblor eller vita fläckar på blad, och det bör se nästan transparent.

• Päls på insidan av frag tanken med fyra fler lager epoxi, väntar på fyra timmar mellan rockar.

• Efter epoxin har helt botade, lägga till en sträng av akvarium silikon i alla hörn och sömmar inuti frag tanken. Epoxin sannolikt fyllt alla hål, men detta steg kommer att bidra till det inte finns några läckor.

• Låt allt helt bota enligt tillverkarens instruktioner.

• Fyll långsamt tanken med vattnet, kontroll för läckage. Mark där läckorna är och efter tömning och torkning tanken, täta läckor med epoxy eller akvarium silikon.