mynewspapers.net

Hur man bygger en gitarr rörförstärkare

Hur man bygger en gitarr rörförstärkare


Bygga en egen gitarrförstärkare röret är ett bra sätt att få en trevlig klingande förstärkare utan att spendera alltför mycket. Rören har en karakteristiskt varm ton det halvledar-(transistor-powered) ampere bristen, men de är ganska dyra. Att veta hur man bygger en egen gitarrförstärkare tube innebär att du kan skapa din förstärkare till din personliga spec och spara pengar. Tube circuitry är mindre komplicerat jämfört med mikroteknologi halvledar förstärkare.

Instruktioner

• Besluta om vilken typ av gitarr rörförstärkare du vill bygga. Måste du ta in i konto makt, högtalarstorlek, skriver du extra funktioner som reverb och chassi. Om detta är din första rörförstärkare projekt självmontering, bör du gå till något grundläggande.

• Se över en schematisk. Schematiskt kommer att visa dig hur man layout och montera kretsar inuti förstärkaren. Det kommer också att guida dig när du väljer delar. De delar som du väljer måste vara kompatibel med alla andra, så använd schematiskt som vägledning när du handlar.

• Hitta nödvändiga delar. Det finns två sätt att göra detta. Du kan köpa alla delar på en gång genom att få en amp kit. Men om du har en mindre budget och mer tid till butik, är det möjligt att rädda en massa delar du behöver från skrot. Chassit, högtalare och dämpare kan alla återvinnas från trasiga ampere eller från skrot återförsäljare. Du borde få nya rör och ledningar.

• Förbereda din verkstad. Du behöver en välupplyst, väl ventilerat utrymme som har en strömkälla för dina verktyg.

• Utforma layouten på ditt chassi. Chassit är skåpet där delarna kommer alla sitta. Om du har bärgats chassit, kanske du vill anpassa inredningslayout för att rymma din egen amp design. Kontrollera att det finns ett fack för preamp och power amp. Skissa en plan för dina egna referenser.

• Designa interiören i förstärkaren. Dina tre huvudkomponenter är preamp, slutsteg och högtalare. Den makt transformator, katoder och motstånd är viktiga i att slutföra kretsen. Följ schematiskt för att korrekt planera kretsen, men design interiör layout till din egen preferens.

• Skruva dina komponenter i chassit. Se till att dina delar är ordentligt fastsatt så att de inte kommer att skallra när du spelar på hög volym.

• Kabel delar tillsammans med lödkolven. Ta din tid med detta misstag i detta skede kan vara svårt att ångra. Din preamp går i till ditt slutsteg, då dina slutsteg driver högtalaren. Transformers, katoder och andra delar är belägna på olika delar av banan beroende på den enskilda schematiskt. När banan är klar och wired, sätt in rören i sina platser enligt schematiskt. Rör förförstärkare och slutsteg kommer att ha platser för rören, så du inte behöver borra extra hål.

• Testa förstärkaren och när du är nöjd, bifoga baksidan.