mynewspapers.net

Hur man bygger en get lada

Hur man bygger en get lada


Planerar du på att bygga en get lada? Utveckla lada planer noggrant för dina getter och din egendom behov. Getterna ger mjölk, kött och hår och är lättskött. Alla getter kräver ren, förslag till fri lador som kommer att hålla dem säkra. Getter föredrar att bo nära varandra på natten eller när samlades i en lada. Den get skydd illustreras här ger en enkel, öppen planlösning. Du kan hålla dörren öppen under dagen att ge getter tillgång till skydd vid dåligt väder, men Stäng och lås dörren på natten.

Instruktioner

Bygga en get lada

• Efter du kartlägga din lada planer, Välj en betesmark för din get lada. Leta efter en platt yta så ditt tält står rakt. Du behöver en robust staket runt området. Getter älskar att klättra, så placera ladan från stenar, stubbar eller andra föremål som getterna kan använda för att klättra upp på taket.

• Rensa platsen för tjockt gräs, ogräs och skräp. Trimma gräs ner till lägsta möjliga nivå. Du kan lämna fot som smuts eller gräs.

• Skapa en rektangulär ram, skruva eller spika 2-av-10 styrelser tillsammans att bilda ram basen. Det är faktiskt nyttigare för getter och boskap att stå på smuts, och du kommer bed dem på halm eller ett annat lämpligt material ändå.

• Bygga ramar med de andra 2-av-10 när basen är gjort. Rama in sidorna och slant taket. Lämna en öppning ca 3 fot bred och 5eller 6 fot hög för dörren. Lämna golvet öppen för gräset nedan.

• Spik ark av plywood över utformningen att skapa väggar och tak. Lägga tak tin på taket och säkra den på taket. Kontrollera att taket är lutad tillräckligt så att regn och snö kan köra av den.

• Skruva i gångjärnen och anbringa dörren. Du kommer också vill ha ett öga krok och våren spärren att stänga getterna på natten. När dörren är på, måla get ladan, lägga till en våren krok inuti att hänga en vattenhink för dina getter, placera sängkläder och du är klar.