mynewspapers.net

Hur man bygger en fjädrande Arch ugn

Hur man bygger en fjädrande Arch ugn


A sprang arch torken är en typ av ugn byggts med gamla sten-byggteknik. Upptäckten av självbärande tegel arches, hålls samman av gravitationen, ändras mänskliga civilisationer och hur deras städer byggdes. Romerska ruiner är ett bra exempel på hur dessa valv användes för att skapa tunnlar, entré sätt och tak strukturer. Sprang arch torkarna är inte bara funktionell, men är estetiskt tilltalande på grund av deras arkitektur. Många trä-bränning torkarna använder bågar i sin konstruktion.

Instruktioner

• Beräkna antalet tegelstenar som du behöver för din design och få dem skickas till webbplatsen torken. Använd en plats med ett tak för att skydda torken från regn. Rensa varje brush eller stenar, och använda en spade och nivå skapa en pad som att placera i ugnen; Det måste vara perfekt nivå.

• Gräv hålet för aska gropen framför i ugnen, enligt dina specifikationer för konstruktionen. Du kan behöva stoke och ren ut brännkammaren under bränning, vilket innebär att det bör vara tillgänglig genom ett lägre förslag till hål i fronten. Installera förslag till öppningarna och kikhål som du bygger i ugnen, eftersom dessa är avgörande för dess funktion.

• Plats cementblock på hela plattan, som fungerar som en bas för torken. Kontrollera att hela basen är nivå. Täcka cementblock med en fiber filt att isolera golvet i torken. Blanda murbruk för att lägga tegelstenar. Täcka de fibre filt och cement block med ett lager av raka ugn tegel med murbruk på sidorna för att hålla dem på plats. Använd inte murbruk på fibre filten.

• Bygga upp sidoväggarna av eldstaden till den punkt där den möter den huvudsakliga bränning kammaren framför den. När du når toppen av väggarna, bygga en trä form av bågen. Markera och skär plywood i halv-cirklar, enligt designspecifikationer, och ansluta dem med hjälp av trä band. Använd block för att höja form ordentligt på plats över eldstaden.

• Torr-fit en båge på trä mögel med arch tegelstenar. Använd inte mer än en rad av raka tegel mellan arch tegelstenar. Lägg dem på längden från båda sidor i en ordning som bäst passar kurvan av mögel. Den översta tegelsten kallas en "nyckel-metoden" och placeras sist i hålfoten (top-mitten), att fylla strukturen. Beräkna en minimal mängd av murbruk mellan blocken som du torr-fit bågen.

• Mortel tegelstenar med samma ordning av tegel i din torr-anfall, börjar på framsidan. Ragla rader av tegel kommer på längden från framsidan till baksidan för att undvika laterala sömmar över toppen av bågen. Bygga upp båda sidor och placera din rad av nyckel-tegel i övre mitten att slutföra bågen. Ta bort block och formuläret för att låta bågen bosätta sig och torra murbruk.

• Bygga upp sidorna av huvudsakliga kammaren med minimala mängder av murbruk för att ansluta tegelstenar. Hålla kontroll med en nivå att allt är raka. Placera kikhål och någon sida öppningar i väggar. Ragla varje rad och skär tegelstenar med tegel såg när det behövs. Komplett väggar och bygga form för den huvudsakliga arch av torken. Upprepa samma steg för att skapa den första bågen över eldstaden.

• Bygga skorsten och tillbaka väggen i torken bifogas huvudsakliga kammaren när bågen är klar. Införliva exit influensa på baksidan i ugnen kommer att skorstenen. Bygga upp skorstenen i vacklade rader till rätt höjd, enligt de design specifikationerna.

• Placera en tunga stål galler i eldstaden över ash-gropen för att slutföra torken. Lasta och lossa keramik från framsidan eller sidan. En sida öppnas kräver en separat båge under huvudsakliga arch och torr stack tegelstenar för att öppna och stänga öppningen. Låt murbruket torka innan testning.