mynewspapers.net

Hur man bygger en fisk Bio Filter

Hur man bygger en fisk Bio Filter


Om du någonsin ägt en fiskdamm, vet du att ha en bio-filtret ordentligt är viktigt för rent vatten. Med större fiskar och ännu mer fisk kvantiteter är bio filter betydande för wellen-being av din damm fisk. Utan bra bio filter, kommer klart damm vatten så småningom förvandlas till molnigt, avfall-fyllda vatten, minskar chanserna för att din fisk kommer att frodas i deras miljö. Bygga en fisk bio filtret är egentligen ganska enkel och kan göras utan att spendera mycket pengar.

Instruktioner

Hur man bygger en fisk Bio Filter

• Avgöra huruvida lager tank avloppet blir i den främre eller bakre delen av filtret. De flesta människor föredrar att hålla avloppet i ryggen. Täcka avtappningspluggen med teflontejp, eftersom det inte använt mycket, och avstå från över skärpning i avloppet för att förhindra brott. Förhindra läckor genom att fylla upp tanken med vatten tills vattenlinjen överstiger montering.

• Klipp ut ett runt hål på tankens övre plan yta. Borra hål för fästen i området och vid montering av garderoben flänsen, blockerar filtret medium och växter från passerar genom översvämningen med ägg crate rosten lappa. Men innan du installerar fläns, se till det platt området är förseglad.

• Täcker spill flänsen med liner material om du vill dölja din bio filtret bakom ett vattenfall. Som täcker flänsen minskar chanserna för att vatten kommer att släppa ur flänsen och på smuts runt dammen.

• Skär PVC röret på lämpligt sätt så att tee och armbågar kan ansluta. Om du vill ge din damm en virvel eller dominoeffekten, peka längst ner armbågarna från varandra. Se till att den andra PVC pekar upp mot himlen när du skär den också. Placera en PVC armbågen ovanpå längden pekande uppåt och Lägg den bröstvårtan reduceraren inuti.

• Kontrollera rosten får plats inne i tanken genom att klippa det följaktligen. Om du av misstag klipper för kort, sätta två 2-gånger-4 bitar av galler på botten så att rosten lyfts dock rosten. Rosten är främst infört så att det finns utrymme mellan filter mediet, och växter, samt slutet av tanken. Skär en liten cirkel i rostens centrum och passa PVC pipe vänd uppåt genom hålet. När PVC pipe är fäst, placera den i tanken och sänka rosten.

• Släpp löst filtermedia på gallret så att filtermedia är strax under översvämningen, att se till att du har tillräckligt filtermedia och växter om din tank.

• Anslut övre armbågen på plats och se till att armbågen är nära den slang som kommer att avsluta i dammen så att du kan ansluta den senare. Kontrollera att bröstvårtan är inte lös efter att du lagt i den trod reduceraren. Sedan, bifoga slangen till din pump och du är klar.