mynewspapers.net

Hur man bygger en egen gitarr pedaler

Hur man bygger en egen gitarr pedaler


Gitarr pedaler är fantastiska för att utöka och anpassa din gitarr ljud. Det finns många typer av pedaler, inklusive distorsion, chorus, dröjsmål och wah. Bygga din egen gitarr pedaler är ett bra sätt att få unika effekter utan att spendera en förmögenhet. Att göra din egen gitarr effektpedaler är givande på många sätt. Du få tillfredsställelsen av att bygga din egen unik enhet, du lär dig och utveckla elektriska färdigheter och du lär dig om hur Gitarren verkställer fungerar. Du kan bygga din egen pedal med en gitarr pedal kit och några grundläggande verktyg.

Instruktioner

• Bestäm vilken typ av pedal du vill bygga. Guitar pedals allt arbete på ett liknande sätt: gitarren signalerar passerar genom en intern processor, som manipulerar signalen innan det skickas till förstärkaren. Vilken typ av ljud som produceras beror på vilken typ av processor i pedalen. Vissa effekter är mer komplicerade att bygga. Om du är oerfaren på att bygga din egen gitarr pedaler, börja med en grundläggande effekt som distorsion.

• Beställa dina komponenter från en känd källa. Många företag säljer gitarr pedal byggsatser. Satserna innehåller alla nödvändiga inre delar och levereras normalt med en schematisk och montage instruktioner. Företag som bygger din egen klon tillhandahåller (se referenser) ett billigt sätt att tävla med några av de mest populära effekterna.

• Upprätta en lämplig, väl upplyst arbetsyta. Du behöver en arbete bänk och power tillgång för din lödkolv.

• Läs igenom schematiskt och bekanta dig med layouten av effekt kretsen. Schematiskt är viktigt eftersom den visar exakt hur man montera komponenterna.

• Montera delar på perfboard. Använda perfboard är smart eftersom du testa kretsen utan lödning delar tillsammans. Om du gör ett misstag är det enkelt ogjort. Power perfboard med en 9-volts batteri och koppla in din gitarr att testa banan. När du är nöjd att kretsen är korrekt monterad, kan du börja lödning.

• Band isoleringen från slutet av trådarna så att metallen är exponerade och redo för lödning. Löda ledningarna till relevanta kontakter på de enskilda komponenterna, i samma ordning som du hade dem på perfboard. Du kan montera din krets på ett tryckt kretskort eller läsa in den direkt i pedalen chassit.

• Försiktigt placera ifyllda kretsen i botten hälften av pedal chassit och löda indata och ut och uttagen till kretsen. Skruva på den övre halvan av pedal chassit, driva enheten med en 9-volts batteri och koppla in din gitarr.

• Testa enheten.