mynewspapers.net

Hur man bygger en billig speldatorBygga en billig speldator är lättare än du kanske tror. Med spridningen av plug-and-play komponenter, kan även en nybörjare skapa en bra speldator. När det gäller budgeten, tillbringa större delen av dina pengar på moderkort, RAM och grafik korten för att få den bästa gaming utförandet.

Instruktioner

• Göra en lista över komponenter att köpa. För en allmän uppfattning, kolla de rekommenderade systemspecifikationerna av de spel som du vill spela. Köp inte bara ett minimum av vad som krävs för att spela spel, eftersom expansionspaket och framtida spel kommer sannolikt att höja ribban.

• Välj en pålitlig återförsäljare för att köpa dina datorkomponenter. (Se resurser). När du väljer komponenter, läsa konsument recensioner för att se vilka upplevelser som andra har haft med komponenter.

• Välj ett fall. Om du inte har ett specifikt moderkort i åtanke, behöver du ett fall som kommer att rymma alla dina datorkomponenter. För att spara pengar, välja ett generiskt fall. Det bör vara stora nog att rymma allt du vill installera och ändå tillåta för bra luftflöde.

• Välj ett moderkort. Moderkortet måste passa ordentligt i fall du har valt. Moderkortet ska ha gott om uppgradering slots, inte bara för vad du för närvarande planerar att installera men också för eventuella framtida expansion kan du välja att slutföra.

• Köpa CPU. CPU, eller centralenhet, är hjärnan av datorn. Den kan köpas redan installerat på moderkortet eller du kan köpa och installera det separat. Om du funderar på en framtida uppgradering, se till att moderkortet klarar en mer kraftfull CPU.

• Köpa RAM. Följ instruktionerna som medföljer moderkortet om vilken typ av RAM att köpa. Om möjligt, max ut RAM-minnet genom att köpa så mycket som moderkortet kan hantera.

• Välj din hårddisk. Köp den största att du har råd, men åtminstone det borde ha 250 GB.

• Köpa ditt grafikkort. Det är där du kommer att vilja spendera den största delen av dina pengar. Köpa ett kort som passar in utbyggnadsplats på ditt moderkort, en PCI- eller AGP-kort. Köp det bästa som du har råd eftersom det här är kortet som kommer att diktera grafik renderas på din skärm. Två topp märken är nVidia och ATI.

• Köpa din ljud kort. Titta på både användaren rekommendationer på detaljhandeln webbplatser samt dokumentation på de spel du vill spela. Om du spelar spel med 3D-ljud kommer du gå för en högre prisklasserna ljudkort kan uppfylla denna specifikation.

• Installera komponenter enligt tillverkarens anvisningar.