mynewspapers.net

Hur man bygger en billig BBQ rökare

Hur man bygger en billig BBQ rökare


Trots vad vissa kanske tror, en BBQ rökare kan man bygga ganska billigt--kan du bygga en för mindre än £32. Du kan bygga en rökare ur ett gammalt oljefat, vattentank eller ens en 55-gallon trumma, men dessa mönster kosta en vacker slant att bygga och kräver erfarenhet av svetsning. Du kan bygga en billig, lätt BBQ rökare en stor metall soptunna eller kolgrill med ett minimum av ansträngning och utan erfarenhet.

Instruktioner

• Sänk ner bitar av hårt trä i vatten i en timme. Hårt trä som ek eller hickory är perfekt, men du kan köpa trä som har infunderas med smaker som honung eller mesquite också. Bitar av trä finns i avsnittet grillning i din lokala home butik. Använd inte mjukt trä som furu, eftersom virket inte kommer att bränna ren.

• Häll träkol i grillen, hålla den åt sidan. När du använder en vattenkokare grill, blir tre pounds av träkol bra eftersom kroppen av grillen är mindre. Träkol kommer att fungera som den ursprungliga värmekällan för rökaren.

• Häll tändvätska över träkol och tända den med en match. Du kommer att behöva låta elden bränna ner och vänta tills kolen är glödhet och en gråaktig färg. När kolen är redo, placera bitar av hårt trä ovanpå. Blöt trä kommer att generera rök och värme.

• Fyll små metall pannan med vatten, 2/3 av vägen full. Lägg till din favorit kryddor om du vill ha. Kryddor kommer att ingjuta maten med ännu mer smak. Placera pannan bredvid träkol.

• Placera grillen rack i grillen och ordna maten du vill röka på toppen, se till att maten är placerad över vatten pannan, långt från de glödande kol. Eftersom BBQ rökare koka med indirekt värme, vill du aldrig placera maten på de glödande kol. Täck med lock grill.

• Placera ventilerna på locket över maten och infoga temperaturmätare i en av air ventilationshål.

• Övervaka temperaturen hos rökare med temperatur mätaren att se till att den inre temperaturen förblir mellan 65,6 och 135 grader Celsius. Om temperaturen överstiger 275 måste du ta bort locket i några minuter.

• Laga mat för tre till fem timmar tills gjort. Olika styckningsdelar av kött kräver längre tid för rökning.