mynewspapers.net

Hur man bygger en Bass Guitar Tube Preamp

Hur man bygger en Bass Guitar Tube Preamp


Basgitarr tube preamp bearbetar gitarr signalen och skickar den till avsnittet makt. Signalen bearbetas på tre sätt: makt transformator omvandlar den till en elektrisk ström, kretsarna bearbetar nuvarande och preamp rör förstärka det. Signalen skickas sedan till avsnittet power där spänning läggs. Spänningen då driver högtalarna. Bygga din egen bas tube preamp är ett givande sätt att få en skräddarsydd ton som passar din musiksmak.

Instruktioner

• Källa dina delar. Eftersom du bygger en preamp och inte hela förstärkaren, behöver du inte beställa högtalare eller power amp komponenter. De viktigaste komponenterna i en gitarr preamp är den makt transformator, kretskort och röret. Du kan beställa dessa delar separat från en audio delar återförsäljare eller som en del av ett komplett kit. Fördelen med att använda en basgitarr preamp kit är att alla delar kommer att mäta och är kompatibla.

• Montera chassit. Chassit kommer som en tom ruta med färdigskurna och borrade hål. Montera makt transformator genom den stora fyrkantiga hål på sidan. Löda klackarna ska sitta jämnt på varje sida av hålet. Montera varje urtavla i sitt hål på frontpanelen enligt den schematiska ledningar som följde med kitet. Se till att potentiometrar utsätts på insidan av panelen. Löda i röret base.

• Belastning på kretskortet. Typiska kretskort kommer förborrade. Följ schematiskt och ladda varje styrelse-monterad komponent i ordning. Skjut den resistorer, kondensatorer, dioder och katoder i deras respektive torn i styrelsen. Dubbelkolla att du har lagt dem ut korrekt och sedan löda dem från basen av styrelsen. Installera nätaggregatet enligt schematiskt.

• Löda kretskort inuti chassit. Löda en kabel till varje potentiometer och sedan ansluta kablarna till de aktuella platserna på kretskortet.

• Testa kretsen. Placera din voltmeter sonden vid sidan av första motståndet i signal kedjan. Slå på strömmen och övervaka behandlingen. Om du får en noll läsa betyder att motståndet är antingen felaktig eller har inte installerats korrekt. En icke fungerande motstånd kommer inte att tillåta någon ström genom kretsen. Kontrollera motståndet och byt vid behov. Utföra denna kontroll på varje efterföljande motstånd.

• Läsa in rören. Passa in stiften. Slot varje rör vertikalt inuti röret bostäder på chassit. Inte slot och twist.

• Bifoga chassit. Skruva ner locket och side panelerna.