mynewspapers.net

Hur man bygger en bas hörlursförstärkare

Hur man bygger en bas hörlursförstärkare


En bas hörlursförstärkare är en bärbar hörlursförstärkare som utformats speciellt för användning med basgitarr. Öva sent på kvällen eller backstage före en spelning kan vara svårt utan att besvära andra. Med hjälp av en vanlig hörlursförstärkare ger dåliga resultat eftersom basgitarrer kräver särskilda signalbehandling. Bygga en liten personlig förstärkare försvagade för bas är ett enkelt projekt som kräver minimal speciella färdigheter eller kunskaper.

Instruktioner

• Använda Internet för att söka efter och välja en bass hörlurar förstärkare kretsen Schematisk. Använda symboler representerar elektroniska komponenter och linjer att representera hur komponenterna är wired, är en schematisk krets den konstruktion. De flesta hörlurar förstärkare scheman är kompakta och köra på batterier.

• Skriv ner alla olika elektroniska komponenter och deras anvisningar, med hjälp av schematiskt. Köpa nödvändiga elektroniska komponenter från elektronik återförsäljare. En bas hörlursförstärkare kräver i allmänhet kondensatorer, motstånd, transistorer, on-off knapp, batteri socket, en potentiometer och ljud stift.

• Fylla protoboard med elektroniska komponenter genom att infoga de anslutande stiften på varje komponent till uttag. Ordna de elektroniska komponenterna i en layout som liknar kretsen Schematisk.

• Vrid protoboard över och börja kablage elektroniska komponenter enligt schematiskt. För anslutningar använder mer än ett hål ifrån varandra på protoboard, en liten wire bygel. Infoga den exponerade koppar spetsen av bygeln direkt i protoboard med pin anslutning av den elektroniska komponenten. Plats kolofonium-core löda mot leden mellan tråd och anslutning pin, och touch uppvärmd spetsen på 25-watt lödkolv till lödtenn. Smält en liten mängd lödtenn på leden, och ta bort lödkolv. För anslutningar en hål isär på protoboard, löda stiften direkt ihop.

• Borra fyra små hål i projektet inneslutningen för ljudingång, ljud ut, på / av- och potentiometer. Ta bort ratten från potentiometer och placera den färdiga kretsen i projektet inneslutningen. Passar kärnan i potentiometern genom förborrade hålet och sätt sedan tillbaka vredet från utsidan av projektet inneslutningen.