mynewspapers.net

Hur man bygger en bambu växthusgaserBambu är en av de mest hållbara byggnadsmaterialen för närvarande tillgängliga för miljömedvetna konsumenter. Som sådan, kan det vara en harmonisk och billigt material att använda när man bygger ett växthus. Experimentell design finns just nu att använder bambu i industriell skala i växthus byggnad, men har ett bambu växthus i din trädgård är en mycket enklare process.

Instruktioner

• Markera fotavtryck för ditt växthus med en linjal. Denna plan kräver en 6-mul-av-8-fots rektangel.

• Använd post grävare för att gräva en 2 fot djupt hål i varje hörn. Blanda cement och fylla varje hål. Placera två 5-tums-av-8-fots poler på en 8-fots längd av rektangeln, och två 5-tums-av-6-fots poler på andra 8-fots längd. Använda stakes, garn och en nivå för att hålla dessa poler perfekt vertikal medan cement ställer.

• Placera en 2.5-tums-av-8-fots pol vid basen av 8 fot långa sidorna av rektangeln att börja utforma botten av växthuset. I skärningspunkten mellan dessa poler med vertikalt stöd inlägg, borra ett 1/2-tums hål mellan varje stolpe och sedan säkra dem tillsammans med en 1/2-tums skruv och mutter. Upprepa för den andra änden av stången och sedan upprepa detta samma steg för andra 8 fot långa avsnitt av rektangeln.

• Upprepa steg 3 för 6 fot långa sidorna av rektangeln med 2,5-tums-av-6-fots polackerna.

• Ta andra två 2,5-tums-av-8-fot bambu stolpar och montera dem överst i de lodräta stolpar på 8 fot långa sidorna av rektangeln. Säkra med muttrar och skruvar i varje hörn som innan.

• Använd 2,5-tums-av-6 1/3-fots polackerna för att utöka avståndet mellan kortare sidorna av rektangeln längst upp. 2-fots skillnaden i höjd ger en slant i taket så att vattnet kan köra av lätt.

• Wrap hela strukturen med tunga oljor klara plastfolie. Se till att denna plast är drog tätt att förhindra slack och skydda på plats med en häftpistol hela insidan av strukturen.