mynewspapers.net

Hur man bygger en Arbor Design

Hur man bygger en Arbor Design


Bygga en berså enligt en uppsättning mönster är en ganska enkel process. Använda vissa snickarens verktyg och maskinvara från din lokala brädgården, kan du konstruera bersån i bara några dagar. Du kan lägga till detaljer till göra din berså en anpassad design som är alla dina egna.

Instruktioner

• Ring din lokala verktyg innan du gräver för att ha din utilities flaggas. Detta är för din egen säkerhet så att du inte av misstag slår en gas eller power linje, och också befriar dig från ansvar om du träffar en nonflagged verktyget linje. De flesta samhällen har ett enda nummer att kontakta alla tjänsteleverantörer. Tjänsteleverantörerna har oftast fem arbetsdagar ska flagga egenskapen. Ha detta i åtanke när du börjar ditt projekt.

• Gräv fyra hål minst 24 inches djup, eller djup frysa raden för ditt område av landet. Du kan ringa din lokala tillstånd avdelning för djup frysa raden där du bor. Detta är viktigt så att din berså inte flyttar på grund av frysning. Hålet måste vara tillräckligt stora för att tillåta minst 3 inches av betong runt inlägget. En post hål digger fungerar bra för detta. Om din design kräver en hel del post, kan du hyra en gas drivs post hål grävare från din lokala uthyrning butik.

• Häll minst en 80-pound bag av betong runt varje inlägg. Använd en two-by-four för att skruva mellan de fyra inlägg på den yttre kanten av inlägget ca 4 fot hög. De två och fyra måste skäras till dimensionen av yttersidan kantar av varje inlägg. Se dina planer för den här dimensionen. Detta kommer att säkerställa att de fyra tjänsterna är vinkelrätt mot varandra. Nivå inlägg med hjälp av en snickare nivå. Använda extra virke för att spänna inlägget som betongen torkar. Häll vatten i hålen och blöt betong. Låt den konkreta torrt över natten.

• Klämma en rak two-by-four till det kortaste inlägget så att andra sidan går förbi bredvid inlägget. Placera en snickare nivå på two-by-four och tillfälligt klämma den andra sidan på plats. Two-by-four bör fastställas på höjden av inlägget enligt dina planer. Justera two-by-four så att det är nivå. Markera inlägget med en penna att fastställa raden för att skäras som kommer nivå inlägget. Upprepa detta steg för varje av de andra tre sidorna av bersån. Använd en cirkelsåg och vinkelhake för att skära upp i inlägget. Om inlägg är för stora att skära hela vägen igenom, använda en handsåg för att minska det återstående materiellt. Använda en stege för att nå toppen av inlägget.

• Klämma upp på två av åtta balkar överst på varje inlägg enligt dina planer. Borra två hål genom två-av-åttor och post. Använda en borrmaskin och en borr storlek vagnsbultar anges i dina planer. Innan borrning, plats snickarens nivå på toppen av balkar och kontrollera att de är nivå. Sätt in vagnsbultar genom hålen och spänn bricka och muttrar för att säkra bjälkarna i position. Upprepa detta steg för de andra två inlägg. En hylsnyckel fungerar bäst för detta.

• Kör two-by-four takstolarna vinkelrätt mot balkarna fördelade enligt din uppsättning av planer. Koppla dessa till takstolarna med utvändig träskruv skruvas på 45 grader. En skruv pistol blir detta mycket enklare än att använda en vanlig skruvmejsel.

• Skär spaljé som passar mellan de två inlägg. Fäst ramen spaljé inlägget med utvändig träskruv. Använda en tabell såg eller cirkelsåg för detta steg.

• Färg eller fläckar efter dina önskemål.