mynewspapers.net

Hur man bygger en 6 flaska Trä Vinställ

Hur man bygger en 6 flaska Trä Vinställ


Vin blir bättre med åldern med korrekt förvaring, och med en handgjord trä vinställ som håller ett litet urval är ett bra projekt för hemmet. Du kan skapa en sex-flaska rack av trevlig lövträd som ek eller körsbär i en kort tid med bara några grundläggande verktyg. Skapa en liten rack för sex flaskor av din finaste, och du kan visa upp ditt vin och din träbearbetning färdigheter samtidigt.

Instruktioner

• Markera styrelsen in även 12-tums längder och gör en rak linje att skära dem jämnt. Använd en fin trä som ek eller körsbär att ge den färdiga pjäs en rik utseende. Klipp 12-tums bitar med tabellen såg.

• Skär tre av de 12-tums bitarna i halvt nere i centrum, vilket gör dem 3 av 12 inches. Detta ger dig sex bitar som är 3 av 12 inches och fyra bitar som är 6 av 12 inches.

• Set tabellen såg med en dado---en uppsättning av flishuggar och blad inklämt tillsammans för att ta större bitar av trä.

• Mäta 1/2 tum i från slutet av varje bräda och markera den. Gör detta på båda kanterna av styrelser, topp och botten och båda slutar, höger och vänster, på alla brädor, båda 3-tums wide och 6-tums wide.

• Använd dado att skära skåror i styrelser som kommer att hålla racket tillsammans. Börja med fyra av 3 - av 12-tums brädor. Ange en bräda på kanten mot staketet i tabellen såg. Med hjälp av 1/2-tums märket som punkten för att starta skåran. Kör i styrelsen fram till dado bladet, som kommer att skära bort ett hack i den wood 1/2-tum bred. Gör samma sak på den motsatta änden av styrelsen.

• Vänd styrelse, och skära skåror längs den andra kanten, så att styrelsen har fyra skårorna 1/2-tum bred, två på både toppen och botten av båda ändarna av styrelsen. Var noga med skårorna radas upp på både toppen och botten jämnt på 1/2-tums märken så att de direkt över och under varandra. Upprepa för andra 3 styrelser.

• Skär dado skårorna på samma sätt på två sista 3-tum breda styrelser, men bara skära skårorna på övre kanten, lämna den nedre kanten fast. Nu ta fyra 6-tums bred styrelser, markera 1 tum från varje ände på övre och nedre kanten av varje bräda och skära dado skårorna på båda sidor av alla fyra nämnder som du gjorde med 3-tums brädor.

• Ta två av 3-tum breda brädor som är spårat på både toppen och botten, och markera exakta centrum av styrelsen på ena kanten. Åtgärd 3 1/2 inches från det märket på vardera sidan, så att du har tre märken i utkanten av styrelsen. Använd dessa märken som centrum för att klippa halva cirklar med 3-tums hål såg, bifogas borren. Upprepa på andra 3-tums ombord. Detta är de flaska vilar för botten ändarna på flaskorna.

• Mäta för vilar för flaskor toppar på de andra två 3-tums bred styrelserna med skårorna på både toppen och botten. Börjar med mittpunkten markerar den, och sedan mäta ut 3 inches från den punkten på vardera sida och markerar dem. Dessa är de centrala punkterna för halva cirklar för flaska hals vilar. Klipp ut halva cirklar med 1 1/4 tum hål såg bifogas borr. Upprepa för den andra linjen.

• Sand alla brädor slät. Applicera ett lager ytbehandling olja att försegla trä och föra ut säden och låt torka.

• Montera räcket genom att ställa in de två 12-tums brädor med endast top dados, ca 12 inches isär på ett jämnt underlag, dados uppåt. Sätta två av 3-av 12-tums brädor kors sätt, glidande dados på nedre kant av dessa nämnder i dados på de två sidostöd, liknande till Lincoln loggar. Se till att de mindre hälften cirklarna är framtill, större på baksidan.

• Stacken nästa uppsättning av 6-tums sida bitar genom förreglade dados tillsammans som tidigare. Ställ in de två sista cross-bitarna på toppen. Ladda tre flaskorna längst ner, och tre flaskor på toppen och njuta av din vinställ.