mynewspapers.net

Hur man bygger en 5/8 Wave antenn för 11 Meter

Hur man bygger en 5/8 Wave antenn för 11 Meter


En 5/8 wave antenn består av två lika längder av tråd, ansluten till en kraftledning i centrum. Alla kablar är lika med 5/8 längden på den frekvensen våglängd, som för 11 meters våglängd är 22 fot långa. Denna antenndesign erbjuder high-gain i receptionen och en riktad strålningsdiagram. Det är väl lämpad för basstationen applikationer där den främsta intressen är tar emot och sänder över långa avstånd.

Instruktioner

• Skär två längder 14-gauge kala koppartråd med ett par tunga avbitare.

• Loop i ändarna av ledningarna genom hålen i slutet av en isolator. Slingan 2 inches av tråd tillbaka på sig med varje tråd och sno tråd runt sig själv. Nu har du en isolator med två ledningar sträcker sig ut från den.

• Ta bort 4 inches av isolering från slutet av koaxialkabeln. Separat två leder inuti kabeln och ta bort 2 inches av isolering. Vira en bly runt var och en av kablarna strax utanför isolatorn, och löda att koppartråden.

• Lägg till en isolator i varje ände av båda kopparledningar, fästa den på samma sätt som användes på centrum isolatorn.

• Avbryta antennen av looping rep genom isolatorer på varje ände av antennen och avbryta antennen från träd eller andra föremål.