mynewspapers.net

Hur man bygger en 12-volts DC led-ljus

Hur man bygger en 12-volts DC led-ljus


En LED är en diod optimerad för att avge ljus. Lysdioder har många användbara applikationer, såsom i elektronik, säkerhet, transport och leksaker. Eftersom de är halvledare, är lysdioder känslig och utsatt för brott om för mycket ström går genom dem. Undvik detta problem genom att använda dem i kombination med ett motstånd. Den motstånd värde kan beräknas med Ohms lag. 12 volt kan genereras med användning av batterier eller en DC strömförsörjning. Elektronisk krets utbildare kan också ge nödvändiga spänningen.

Instruktioner

• Studera hur man kan beräkna värdet för resistor R. med ohmens lag, är den allmänna formeln R = (spänningskälla--LED spänning) / LED ström. Observera att R är minimal motståndet som ska användas. Det kan vara nödvändigt att använda en större storlek.

• Beräkna det lägsta värdet på R för en ström av 20 milliampere. Det är R är (12 V--1,8 V) / 0.020 = 510 ohm. Detta är inte en standard motstånd värde. Använda 560 ohm.

• Bygga en serie krets med 12-volts källan, 560-ohms motstånd och LED. Med hjälp av hoppare ledningar, fäst ena änden av motståndet till den positiva Polen på strömförsörjningen. Wire motståndet 's andra änden till den positiva sidan av LED. För att påminna om, har den positiva sidan oftast en längre än den negativa i botten. Den negativa bly är dock normalt längre på toppen, inuti plast höljet.

• Anslut den negativa sidan av LED till den strömförsörjning marken. Aktivera strömförsörjningen. Lysdioden tänds. Om lampan inte är tillräckligt ljust, göra om beräkningarna för att använda en aktuell 25 milliampere, varvid det motstånd värde som bör användas är 470 ohm.