mynewspapers.net

Hur man bygger din egen vind turbin elgenerator

Hur man bygger din egen vind turbin elgenerator


Att sätta upp en liten vindkraft generator för att leverera ditt hem el behöver kan vara utmanande men kommer att sänka elräkningen och hjälpa städa upp miljön. Inte spendera tusentals på en tillverkade wind turbine system. Bygg din egen för ett par hundra dollar! Få en bra uppsättning av ritningar, en expert gör det själv handbok, iaktta säkerhetsbestämmelser hela tiden, och snart du, alltför, kan skörda "Hembryggd" el från vinden.

Instruktioner

Bygga turbinen

• Bygga rotor församlingen. Rotor församlingen att hålla turbinblad. Drivs av vinden, kommer att rotorn med blad driva generatorn, som då producerar elkraft.

• Tillverka, montera och testa generatorn eller konvertera en återvunnen motor från en tvättmaskin eller andra motordrivna utrustningen. Generatorn består av en stator disk inklämt mellan två magnet rotorer. Förflyttning av rotorerna sveper elektriska flux över spolarna, producerar Växla spänningar i dem.

• Bygga furling svansen. Ledad svans armen med lamellen på högkant håller bladet rotoren församlingen vänd mot vinden för maximal effektivitet. Det vinklar också blade församlingen från överdrivet höga vindar som kan skada den.

• Montera kylflänsen med likriktare. Likriktare konvertera växelström från generatorn till likström (DC) för laddar ett batteri eller ansluta till ett hushåll rutnät. De är monterade på en vinklad bit metall agerar som kylflänsen.

• Montera och balansera bladen. Med maskin elektriskt redo, ställa upp på ett ordentligt stöd, hög stativ i din verkstad och montera bladen på rotorn. Balansera dem genom att strategiskt placera små vikter på rotorn församlingen, att säkerställa att bladen vända smidigt i vinden.

Montera turbinen

• Göra tornet bas genom att sätta stål rörledningar i betongen hälls i ett hål i marken till ett djup av två fot eller mer. Konsultera din bruksanvisning för formlerna avseende rördiameter och hål dimensioner till tornet höjd och turbin storlek.

• Förbereda tower stången. Turbinen ledningarna kommer att köras inuti Polen; skär en exit hål för det nära pole botten. Efter det skruvas i bas rörledningar, kommer Polen att stödjas av en eller flera uppsättningar av fyra killen sladdar säkrade till Polen. Stången bör vara lång nog att höja turbinen till där det bästa kommer att fånga vinden. Ju längre det är, de mer kille tråd uppsättningar det kräver.

• Montera generatorn på tornets topp. Anslut likriktare till sladdar inne i Polen och de andra ändarna till batterierna eller rutnät och alla instrument, som en amperemeter och charge controller.