mynewspapers.net

Hur man bygger din egen Laptop med ett Kit

Hur man bygger din egen Laptop med ett Kit


När du söker efter rätt laptop, kan du inte hitta ett alternativ som kombinerar de specifikationer och hårdvara du önskar till en form som är rätt för dig. I denna situation, kan du bygga din egen laptop med en "barebones". Bärbar dator kit finns från leverantörer i alla möjliga konfigurationer. Fastställa alla önskade och nödvändig utrustning och programvara kan vara en svår uppgift, och det kommer att kräva en bra mängd arbete. Men slutresultatet är en dator som verkligen tillgodoser dina behov.

Instruktioner

Att välja rätt Kit

• Leta upp en barebones kit som fungerar för dig. Detta är det viktigaste valet du gör samtidigt bygga den bärbara datorn, som kit kommer att omfatta din skärm, tangentbord storlek och layout, spår-pad och moderkort. Detta kit kommer att slutligen avgöra storlek, utseende och prestanda kapaciteten hos din bärbara dator.

• Undersök funktionerna i ditt kit så det kommer att vara kompatibel med alla din önskad programvara. Medan majoriteten av din bärbara dator kommer att vara anpassningsbar, du kan inte ändra befintliga funktioner på ditt moderkort och kommer sannolikt inte att ändra alla grafiska processor enheter som medföljer satsen. Om du vill använda din bärbara dator för spel, vara säker på att är den medföljande GPU lämplig för den programvara som du ska köra.

• Se till att någon hårdvara som du vill installera kommer att vara kompatibel med den utrustning du har valt. Beroende på tillverkare av kit kanske du inte kan använda vissa bitar av hårdvara som minne eller CPU. (Se tillverkarens webbplats.)

Att hitta rätt komponenter

• Leta och köpa en processor som är kompatibel med ditt kit. Leta efter den mest strömsnåla processor som du kan hitta, som denna komponent kommer att dra mer ström från batteriet än någon annan del av datorn. Som ett resultat, påverkar den processor du väljer kraftigt batteritiden.

• Bestämma mängden RAM-minne som behövs för ditt system. Detta beror på operativsystemet du använder och vilken typ av programvara du vill köra. När du vet hur mycket RAM du behöver och format av RAM-minne (DDR eller DDR2 i de flesta fall), kan du helt enkelt köpa det billigaste märket ram i den storlek och format.

• Överväga hur mycket hårddiskutrymme du vill ha tillgängliga, och köpa en intern 2.5-tum laptop hårddisk i en godtagbar storlek för dina behov. Välj en storlek större än 30 GB om du vill använda ett modernt operativsystem och lagra en anständig mängd data på datorn.

Att sätta ihop den bärbara datorn

• Rensa ditt arbetsutrymme och samla alla nödvändiga verktyg och utrustning. Se till att området är fritt från statisk elektricitet, som kan skada de känsliga strukturerna av datorutrustning.

• Öppna upp på baksidan av kit med hjälp av din och placera varje objekt på respektive plats. Det bör finnas platser för en hårddisk, CPU, RAM och batteri. Beroende på ditt kit, kan du ha andra sektioner för minneskort, bluetooth eller andra sådana enheter.

• När allt är ordentligt på plats, nära upp någon öppna platser på undersidan av satsen. Inte försegla alla smuts eller främmande föremål inne i kit när du stänger det tillbaka upp. När allt är plats, och din boot skiva har infogats eller installerat, bör du kunna driva upp datorn och börja använda den. Du kan behöva installera drivrutiner för vissa av dina komponenter; Se tillverkarens hemsida.