mynewspapers.net

Hur man bygger din egen cykel

Hur man bygger din egen cykel


När du har fått cykling feber, kanske du vill bygga din cykel från början till slut. Detta är roligt, men kan vara en dyr process beroende på din smak och budget. Det finns anpassade byggare som kan ta dina mått och önskemål att bygga din egen cykel, men det är inte hälften så roligt eller tillfredsställande som att bygga din cykel. Denna artikel kommer att visa dig hur man bygger din egen cykel genom att markera komponenter och montering dem på ett anpassat sätt.

Instruktioner

Design

• Beslutar att bygga en egen cykel är bara det första beslutet du kommer att göra. Det finns massor av beslut måste du göra om ramen, stil av cykel, komponenter och passar. Du kan ta ett par inledande sträckor på denna punkt. Du kan göra forskningen forskningen i komponenter, som i vissa fall är en del av roligt. Den andra vägen är att sitta ner med en lokal cykel återförsäljare att söka deras råd och hjälpa köpa delar. Fördelen med att göra forskningen själv är att du inte är begränsad till de delar eller cyklar en lokala cykel återförsäljare kan få för dig. De flesta cykel återförsäljare bär ett begränsat antal cykel och en del märken, men de kommer att kunna bygga något för dig om du leverera dem delarna. Bestämma vad som är bäst för dig och göra utflykter till flera Cykelaffärer kolla delar. Om du bygger din egen cykel på en budget, försök köpa rabatt cyklar och använda dem för delar.

• Börja med ram. Vilket material du ska använda? Kommer anpassade rutten betyder du vill ha något som är utmärkande vanligt, vilket innebär att kolfiber eller Titan. Kolfiber är lättare och gör det möjligt för fler designalternativ. Titan är vanligen styvare och kan betyda tyngre, men inte mycket. Lokala cykel publikationer kan vara ett bra ställe att handla för en bildruta. Oftast är någon som säljer en ram endast handel upp sig så du kan få något mer exotiskt för ett bra pris. Det finns även online-återförsäljare som kommer att sälja dig en ram endast eller en ram och de komponenter som du vill. Kontrollera att du har rätt att returnera en begagnad ram om du går den vägen och att du inspektera om mycket noggrant innan du accepterar den.

• Nästa är den komponent eller bygga kit. Det finns tre primära beslutsfattare av cykel komponenter: Shimano, Campagnolo och SRAM. Alla har sina särdrag som gör deras produkter unika och har ett produktsortiment som passar varje budget när man bygger en egen cykel. Detta är ett område där nya delar är avgörande. Skillnaden i nya vs. används är oftast inte en hel del pengar, så ny är vägen att gå. De delar som du kommer att få från en komponent grupp: båda växelförare, bromsar, reglage eller domänkontrollanter, vev set (vev och nedre fästet) och kedja.

• Hjul är nästa. Hjulen bör ta upp vara nästan 1/2 av denna budget eftersom de gör den största skillnaden i prestanda än totala vikt och ramen. Typ av hjul du väljer är beroende av ett fåtal faktorer. Först, vilken komponent grupp valde du? Shimano och SRAM använder en form av frihjul bakhjul och Campagnolo använder en annan - det är på grund av navet inrättas. Det finns även några märken som är exklusiva för att ställa in och det finns några tillverkare som gör båda typerna, men det är en faktor. Nästa faktor är vilken typ av ridning kommer ni att göra? Triathlon kan betyda en typ av rullar uppsättningen eller massor av klättring kan vara en annan typ av rullar uppsättningen. Aero hjul är populära nu och har högre prestanda, men också kunde vara betydligt dyrare. Vilket material skulle du vilja ha i hjulen? Kolfiber eller Titan kommer att lättare men dyrare. Carbon fibre hjul kommer också att kräva carbon fibre säker bromsbelägg. Du måste också bestämma om du vill använda tubular eller NITARE hjul. Tubular rulla snabbare, men kräver en professionell, lim och tid att byta däcken. Krampor är i allmänhet lätt ändras om du har en platt.

• Tryes ingår också i urvalsprocessen hjulet. Spendera mer pengar på däck och mindre på rören. Det finns mycket liten skillnad i rör, men betydande skillnader i däck. Är rullande hastighet eller grepp viktigare eller en kombination av båda? Däcken måste matcha hjulen krampor eller rörformiga.

• Välja en sadel är enbart en fråga om passform. Några proffscyklister använder samma sadeln för år och vägrar att ändra. Som en krönikör uttryckte det, är det du bakkanten så att du vet vad som är bäst. Försök åtminstone tre sadlar med olika figurer eller geometri för att hitta en som är rätt för dig. Du behöver också en sadelstolpe som är kompatibel med din ram.

• Clipless pedaler är vägen att gå, men det finns olika former och stilar som också avgör knapar du behöver.

• De senaste komponenterna måste du är styret, styret tejp och pedaler. Styret med böjda ändar eller droppar, har samma grundläggande former, men kanske har mindre avvikelser på greppet.

Församling

• Förutsatt att du väljer att bygga cykel själv, behöver du särskilda verktyg och ett stativ. De verktyg som du måste ha ett minimum är: en fullständig uppsättning nycklar, platt huvud och Philips skruvmejslar, pedal käppar, kassett låsning verktyg och kedjan piska, kedja breaker, skruva avdragare och nedre fästet verktyg, samt en kabel avdragare och kabel skärande verktyg.

• Det enklaste stället att börja är att installera däck och slangar på hjul. Nästa sätta en liten mängd fett på bakhjulet eller gratis nav där den möter kassetten och installera kassetten. Vara noga med att kontrollera alla distanser och komponenter är installerade som avsett. Nästa verktyget kassett låsning för att säkra det till navet.

• Fäst nästa sadelstolpe och sadeln på ramen. Du behöver nycklar att åstadkomma detta. Du har möjlighet att skära sadelstolpe för att ta bort vikt, men bara till en viss punkt så det kommer att stanna säkert.

• Säker styret till stammen och stammen för att styra röret kopplad till gaffeln. Om huvudet röret har ett huvud som kommer att du behöva installera en. Du kan behöva installera distanser för att höja styret till en bekväm höjd. Styrning röret är en annan del som kan klippas till i en rätt storlek om du så önskar.

• Fäst reglage eller styrenheter på styret. Du kommer att använda en insexnyckel till ombonad dem på styret. Du kommer förmodligen vill justera dem något senare i processen. Den exakta platsen är en fråga om personlig passform och komfort.

• Fäst bromsarna genom ramen. Det är en främre bromsar in och bakbroms anges. Bromsarna är säkrade på ramen med nycklar. När installerade flytta justeringen baxa hela vägen ner.

• Nästa installera vev och nedre fästet. Det finns specifika verktyg för detta. Först installera vevlagret med nedre fästet käppar. Det finns olika typer av skruvnycklar beroende på vilken typ av vevlager och huruvida vevlagret har externa koppar eller inte. Nästa installera vevpartiet. Återigen, det finns särskilda verktyg som är nödvändiga beroende på vevpartiet.

• Nästa installera växelförare. Detta handlar till stor del av att fästa dem på ramen. De kommer att behöva justeras senare, men de installeras på ramen.

• Mått och skär kedjan efter att ha kört det genom deraileurs och kedja ring. Det bästa sättet att mäta kedjan är att använda stor kedja ringen och den största kassett koggen Lägg sedan 2-3 extra länkar. Du behöver en kedja brytare skär den överskjutande kedjelänkarna och avsluta installationen.

• Installera bromsen kablar och sedan växelföraren kablarna. Styrenheter och bromsar kommer med detaljerade instruktioner om rätt metoder att installera kablar. Du kommer att behöva justera de höga och låga limit skruvarna på växelförare för att garantera att de fungerar korrekt.

• Det sista steget är att justera passformen och ställa in kontroller för att kontrollera att allt är bekväm och fungerar som avsett.

• Montera bromsen kablar. Dina broms och reglage ger dig detaljerade instruktioner på rätt metod. Detta är också fallet med växelföraren kablar. Efter att du få dem installerade ska du ställa in övre och undre gräns skruvarna slå i mer exakta SKIFT.