mynewspapers.net

Hur man bygger din egen bokhyllaBygga din egen bokhylla kan spara pengar och tid, som bokhyllor kan vara ganska dyra och svåra att transportera hem. Det är ganska lätt att bygga en bokhylla hemma och det är möjligt att anpassa den med mängden hyllor som du väljer att bygga samt finish färg och utseende.

Instruktioner

• Besluta om storleken på bokhyllan och mängden hyllor kommer det att ha. Använd måttband för att samla mätningar, inklusive höjden, bredden och djupet av utrymmet för bokhyllan. Anteckna dessa mätningar.

• Köpa timmer som kommer att användas för bokhyllan. Använd de mätningar som samlats in i steg 1 för att säkerställa tillräckligt virke är köpt. Se till att köpa tillräckligt virke för hyllorna. En tumregel är att varje hylla kommer att vara fallet med bredd djup. Toppen och botten av bokhyllan kommer också att samma storlek som hyllorna.

• Mät hyllor utrymmet genom att mäta högsta böcker eller största objekt som kommer att finnas på hyllorna. Besluta hur många hyllor bokhyllan har, beroende på mätningarna som samlats in i steg 1.

• Använd de mätningar som samlats in i steg 1 för att skära två sida bitar. Använda höjden och djup mätningarna för detta. Använd ett måttband och en penna för att kontrollera de mätningar som samlats in tidigare för noggrannhet. Skär bitar med sågen. Använd sandpapper för att göra kanterna släta.

• Använd måtten för hyllorna för att skära lämplig mängd. Mätningarna bör bredden och djupet av hela bokhyllan. Använd pennan som gör de lämplig märkning innan styckning med sågen. Skär två hyllplan först, som kommer att användas för toppen och botten. Skär ytterligare hyllor som krävs, utifrån beslutet i steg 3. Använd sandpapper för att jämna sidor av varje hylla.

• Lägga en av sidan bitar så det lägger på sin sida. Den plana ytan vara vänd mot vänster och höger, i stället för upp och ner. Använda mätinstrument tejp och penna för att markera där hyllorna kommer att bifogas. Märkningen ska gå på utsidan av sidan lappa. Det bör finnas minst två markeringar per hylla.

• Använd vinkelhake för att dra en rak linje över märkningar gjorda på plan utanför ytan av bokhyllan. Det är viktigt att hyllorna är fästa jämnt.

• Justera varje hylla med markeringar gjorda, men på motsatt sida av sida lappa. Raden anger där skruvarna kommer in och hyllan ska vara på motsatt sida av sida pjäsen för att ansluta till skruvarna. Använd en skruvmejsel för att ansluta en hylla med två skruvar. Fortsätt tills varje hylla har anslutits på ena sidan bit.

• Placera den andra sida bit så det ställer upp med alla hyllorna fäst i föregående steg, inklusive den översta hyllan och nedersta hyllan. Koppla varje hylla till sekundärsidan lappa med skruvar. När du bifogar varje hylla, använda lastbrygga se till att varje hylla är nivå.

• Mät höjden och bredden på den färdiga bokhyllan medan det ligger fortfarande ner. Använd dessa mätningar för att skära plywood, som kommer att vara baksidan av bokhyllan. Plywood bör täcka hela bokhyllan. När klippa, lägga den ovanpå bokhyllan. Fäst den genom att hamra små naglar i utanför ramen av bokhyllan. Se till att varje nagel är inbäddade i sidan bitar, den översta delen och underdelen.

• Måla eller fläcken bokhyllan som föredras. Och vissa har en trä bokhylla, föredrar andra att måla det vissa färger. När det torkar, placera böcker på hyllorna och njuta.