mynewspapers.net

Hur man bränner CDG filer till en CD

Hur man bränner CDG filer till en CD


CDG är en typ av format för musikfiler som kombinerar ljudspåret med texten till sången och används i karaoke spelare. Medan du kan spela CDG filer i en vanlig CD-spelare, krävs en kompatibel karaokemaskin för att Visa ljud tillsammans med texten. Använd den infödda brinnande programvara som ingår i operativsystemet Windows för att bränna CDG filer till en CD.

Instruktioner

• Sätt in den tomma CD-R i datorns skivfacket. Vänta på CD att erkännas och "Autoplay"-fönstret visas. Välj alternativet "Bränna filer till dataskiva".

• Skriv in ett namn för CDG skiva i textrutan och klicka på "Visa formatering alternativ". Välj "hanterat". Klicka på knappen "Nästa" för att formatera den CD-R och öppna en tom mellanlagringsplats för bränningen.

• Öppna mappen som lagrar filerna CDG. Klicka på en fil och drar den till mellanlagringsplatsen för CD. Håll ner "Ctrl" samtidigt som du klickar för att markera flera filer samtidigt.

• Klicka på knappen "Bränn till skiva" i verktygsfältet för att starta brännprocessen. När processen är klar, kommer din skivenhet mata ut skivan.