mynewspapers.net

Hur man botar panik attacker naturligt

Hur man botar panik attacker naturligt


Panikattacker orsakas av extrem ångest. De kan hända när som helst och var som helst, och gör ofta de enklaste uppgifterna en syssla. Medicinering kan hjälpa, men det går inte att åtgärda problemet. Om du lider ofta panikattacker, hjälper följande steg dig att lära dig att styra, behandla och identifiera orsakerna till din ångest så att du kan leva ett lyckligare, friskare och mer meningsfullt liv.

Instruktioner

• Märka känslor. Redan innan en panikattack börjar, märke de känslor som uppstår i kroppen. Exempelvis känner du dig illamående, nervös eller yr? Finns det en stickande känsla i hela kroppen? Känns ditt hjärta som om det kommer att hoppa från bröstkorgen? Skriv ner dessa känslor eller fysiska symptom i en journal eller ett anteckningsblock för att hålla reda på dem, så att nästa gång du kan känna igen känslor och vet att en panikattack kommer-- och då du kan avvärja det vid passet.

• Långsam andning. Alla som har varje hade en panik attack vet att din andning snabbar snabbt utom kontroll. Om inte saktade omedelbart, kan hyperventilation och andra fysiska symtom uppstå, inklusive Snabb puls, svettningar och svimning. Koncentrera dig på din andning och inget annat. Ibland är det bra att bära en papperspåse med dig (andas i en papperspåse hjälper reglera din andning). Ta mycket långsamma och djupa andetag tills du känner dig koppla av.

• Identifiera orsaken. När du har saktat ned din andning och förhindrade att några andra fysiska symtom, ta en titt runt på din omgivning. Var är du? Vilken situation är du i? Vad hände som fick dig att starta panik i första hand? Att identifiera orsaken till din panikattack hjälper dig att lära dig vilka dina triggers är så att du kan börja ta itu med dem på ett sunt sätt.

• Få överflöd av öva. Regelbunden motion hjälper dig minska stress och förbättra den allmänna hälsan. När du tränar minst en gång om dagen, minska du kraftigt risken att drabbas av en panikattack. Att få en anständig mängd motion hjälper dig att lära dig hantera dina känslor av ångest och arbete genom dem på ett positivt sätt.

• Få mycket sömn. Sömn är ett måste för alla. Det fyller celler i kroppen och gör oss känna sig utvilad varje morgon när vi vaknar. Människor som inte får tillräckligt med sömn är mer benägna att ångest och panikattacker. Kontrollera att du har en hälsosam sömnmönster och att det inte bidrar till din ångest.