mynewspapers.net

Hur man botar orange tree sjukdomar

Hur man botar orange tree sjukdomar


Apelsinträd falla offer för ett brett spektrum av sjukdomar som kan påverka deras rötter, stam och grenar, blad och frukt. De vanligaste sjukdomar som drabbar apelsinträd är svamp, virus, mykoplasma sjukdomar, Nematoden och icke-parasitiska sjukdomar. Alla dessa har några effektiva behandlingsalternativ och kräver vanligtvis avlägsnande av de infekterade träd att förhindra spridning av sjukdomar. Bra orchard management metoder med sjukdomsresistenta root lager är en av de få sätten att förebygga dessa sjukdomar.

Instruktioner

• Behandla parasitsjukdomar som svampar och mögel genom att tvätta trädet flera gånger per år med en fungicid som kopparsulfat. Utspädd med vatten till i tillverkarens specifikationer för din ansökan storlek, kan kontrollera och förebygga de vanligaste svamp problem endemisk på citrus. Kontrollera alla övervattning av rötterna som kan skapa eller förvärra svampinfektioner. Se till att marken är väl dränerad och fuktig utan stående vatten.

• Tydliga virus eller virusliknande sjukdomar som citrus psorosis--en av de mest skadliga citrus träd patogenerna i världen - genom att ta bort några träd med oförklarliga skador på stammen och stjälkar eller träd minskar i vitalitet. Hur detta sprider sig är är inte väl förstås men närhet och bengraft en faktor. Forskare tror att det får även transporteras i en insekt som bladlöss.

• Behandla mycoplasma sjukdomar som envis sjukdom, vilken stunts och mishapes tillväxten av citrus blad och frukter och som flammar i höga temperaturer. Orsakas av spiroplasma citri organismer det finns ingen behandling för det ännu. Angripna träd bör tas bort och ersättas med friska träd som sprids från envis-fri budwood.

• Klara upp nematoder sjukdomar som citrus Nematoden i träd, rot och jord med Oxamyl (Vydate) utspätt i bevattningsvatten. Följ noga instruktionerna på paketet och aldrig använda mer än 4 kannor per hektar under en 30-dagarsperiod. När du använder denna kemikalie, människor inte ska komma in i området utan skyddskläder, inklusive masker. Plantering eller avverkning bör också vara begränsad enligt riktlinjerna på paketet.