mynewspapers.net

Hur man botar kliande händer & fötter på natten

Hur man botar kliande händer & fötter på natten


Kliande händer och fötter är sannolikt ett resultat av en allergisk reaktion. Den klåda sensationen kan oförklarligt blivit mer uttalade på natten. Obekräftade uppgifter tyder på att detta fenomen kan bero på ett mer allvarligt tillstånd som lupus eller borrelia, men den exakta orsaken är bäst bestäms av en legitimerad läkare. Samtidigt finns det ett antal hem behandlingsalternativ som kan bota kliande händer och fötter på natten.

Instruktioner

• Besöka en hudläkare eller din husläkare för att peka ut den exakta orsaken eller källa till kliande händer och fötter. En hälso-och sjukvårdspersonal kommer också kunna ge korrekt behandling och ta hand om ditt tillstånd.

• Ta en 24-timmars, över disk eller recept allergi medicin (som Zyrtec eller Claritin) bekämpa klåda. För klåda som uppstår främst på natten, behöver du inte oroa dig dåsighet som en bieffekt. I själva verket kan det även hjälpa dig somna snabbare och få en god natts sömn som följd.

• Håll dina händer och fötter ordentligt återfuktat för att hjälpa stoppa klåda. Ibland kliande händer och fötter kan förvärras av torr hud.

• Applicera ett tunt lager av hydrokortison lotion till händer och fötter för att lindra klåda sensation. Doppa en ren remsa av gasväv i vatten, vrid ur överskott och vira runt dina händer och fötter. Detta hjälper hydrokortison absorberar in i huden lättare.

• Föra en logg över den mat du har ätit under dagen, och potentiellt allergi-inducerande objekt du kan ha kommit i kontakt med. Visa loggen till din läkare. Detta kan hjälpa honom att avgöra om du har någon okänd allergier som kan orsaka kliande händer och fötter.