mynewspapers.net

Hur man botar fisk vattusotVattusot är symptom på en inre infektion eller en parasit som har påverkat en fisk. Symtom av vattusot är letargi, svullnad i kroppen, en utbuktande mage, dålig aptit, poppar ögon och en förlust av skalor. Eftersom vattusot har en hög risk att bli allvarligt, är det viktigt att djurägare vidtar omedelbara åtgärder för att försöka bota de sjuka fisken.

Instruktioner

• Ta bort den fisk som lider av vattusot och placera dem i en separat tank. Vattusot är ibland smittsam, så det är bäst att inte ta chansen för att smitta resten av fisken i din tank.

• Lägga till 1/2 tesked akvarium salt fisk tank för varje gallon vatten innehåller. Detta kallas ett salt bad. Det kommer att minska svullnad är associerad med vattusot.

• Ställ in en eller två luft stenar i botten av ditt akvarium. Detta ökar syrehalten i vattnet för att ersätta någon syre som kan ha förlorat din fisk.

• Få ett antibiotikum från en veterinär. Tetracyklin eller Chloromycetin kan användas för att bota vattusot. Följ doseringsanvisningar den antibiotiska produktens märkning att blanda antibiotika med fiskens mat.