mynewspapers.net

Hur man botar en tå kramp

Hur man botar en tå kramp


Tå kramper kan orsakas av dålig blodcirkulation, dåligt passande skor eller överansträngning av tå musklerna under träning. Mindre ofta, är tå kramper ett symptom på ett medicinskt problem. Idrottsmän och kvinnor som bär högklackade skor kan uppleva tå kramper. På framsidan av foten och tårna bära hälften av kroppens vikt. Vissa människor får tå kramper oftare än andra, men de flesta alla får en tå kramp någon gång.

Instruktioner

• Ta av dig skorna så att korrekt blodcirkulationen i tårna. Gå ut tå kramp. Promenerar runt ökar blodflödet till området fot och slappnar den trånga muskler.

• Massage trånga tån. Använd dina händer att försiktigt böja tån och massage med omnejd. En massage frigör spänningar i musklerna och ökar nödvändiga blodflödet till området.

• Njut av foten i varmt vatten för att slappna av musklerna. Detta är särskilt användbart att lätta tå kramper som orsakas av träning.

• Förhindra framtida tå kramper genom att bära bekväma, rätt passande skor och inte overexerting fötterna under träning.

• Träning och stretch kramp i tårna att stärka fotens muskler, vilket minskar sannolikheten för framtida tå. En bra tå övning är att plocka upp små föremål med tårna. Sluta att utföra om det orsakar tå kramp, smärta eller domningar. Om du har ett medicinskt tillstånd, Rådgör med läkare före början tå övningar.

• Ät en balanserad kost att förse kroppen med de nödvändiga näringsämnena för rätt muskelfunktion.