mynewspapers.net

Hur man botar en överbelastade hosta

Hur man botar en överbelastade hosta


Hosta är kroppens naturliga reaktion på irritation i halsen, luftrören eller lungorna. När du hostar, kan det vara för att du har en förkylning, astma, halsbränna eller någon form av irriterande som rök. När du hostar, måste du betala uppmärksamhet om huruvida hostan är torrt eller om det är överbelastat. En överbelastade hosta kan leda till bronkit eller lunginflammation, så kommer du att bota det så snart som möjligt.

Instruktioner

• Sluta röka. Om detta är orsaken till din överbelastade hosta, då du kommer att börja läka. Om det inte är orsaken, kommer åtminstone inte fortsätta att förvärra den verkliga orsaken.

• Göra lite varmt te och tillsätt lite honung till den. Detta kommer att lossa något slem i lungorna.

• Fyll en 236ml glas med vatten och sedan släppa i 15 droppar Tabasco sås. Blanda upp det, gurgla med det och sedan svälja den. Detta kommer också bryta upp slem och få det ur kroppen så du sluta hosta.

• Sprida vissa Vicks VapoRub på bröstet. Ångorna arbetar för att stoppa hosta och ge dina lungor en välbehövlig vila så att de kan läka. Använda det varje par timmar som behövs.

• Ta lite c-vitamin. Ta en Tuggtablett varje par timmar. Detta kommer att öka kroppens immunförsvar så att det kan fungera för att bli av med orsaken till din överbelastade hosta.

• Ta en varm dusch. Ångan från duschen kommer att bryta upp slemmet i lungorna och ger dig viss lättnad från hosta.

• Träffa en läkare och få antibiotika om det behövs. Om din överbelastade hosta på grund av en infektion, behöver du antibiotika för att bota den. Om du inte får antibiotika, det får inte gå bort sin egen och det kan bli värre. Människor har dött av lunginflammation så ta det på allvar.