mynewspapers.net

Hur man botar drivved

Hur man botar drivved


Om du föredrar dina dekorationer att ha en naturlig touch, drivved, till exempel, är ett alternativ för att dekorera ditt akvarium till matchar resten av din naturliga inredning men, drivved måste botas innan den kan användas. Härdning tar bort tanninerna, biomolekyler som kan orsaka akvarievatten att bli brun, från drivved och neutraliserar eventuella syror i det så att, när drivved placeras i ditt akvarium, vattnet inte blivit missfärgat och pH-balansen i tanken ligger kvar på rätt nivå för din fisk.

Instruktioner

• Scrub ner hela bit drivved med en stel scrub pensel. Undvika att använda tvål eller kemikalier och använda vatten bara. Skölj grundligt drivved.

• Scrub drivved en gång med icke joderat salt. Skölj ordentligt.

• Blöt hela bit drivved i en stor icke-metalliska badkar eller hink fylld med vatten. Lämna bit av drivved nedsänkt i vatten i minst en till två veckor. Denna process kommer att möjliggöra total mättnad av drivved. Om så önskas, kan du lägga till en ett pund låda med bakpulver till vattnet. Bakpulver kommer att bidra till att neutralisera syra och sterilisera drivved.

• Tillåt överskott tanniner skall avlägsnas från drivved genom att lämna det i blöt i badkaret med vatten. Dessa tanniner kommer att läcka ut ur drivved. Tanniner kvar i virket kan orsaka missfärgning i akvarievatten och kan något lägre pH i vattnet.

• Kontroll av blötläggning drivved regelbundet. Om vattnet blir mörk eller missfärgade på grund av lanseringen av tanniner, Töm och ersätta den med färskt vatten. Skölja drivved innan den placeras i rena vattnet.

• Fortsätta att ändra mörk eller missfärgade vattnet tills det inte ändra färg i flera dagar i rad. När detta händer, har träet torkats.

• Placera lufttorkad drivved i ditt akvarium i önskad position.