mynewspapers.net

Hur man botar bihåleinflammation

Hur man botar bihåleinflammation


Bihåleinflammation är inflammation i bihålorna. Det orsakas vanligtvis av en viral eller bakteriell infektion men kan utlösas av allergier eller miljömässiga irriterande. Det finns två typer av Sinuit: akuta och kroniska. Akut Sinuit varar fyra veckor eller mindre och oftast orsakas av en virusinfektion. Kronisk bihåleinflammation varar minst åtta veckor, är svårare att behandla än akut bihåleinflammation och svarar långsamt till antibiotika. Symtom på bihåleinflammation inkluderar en värk eller över midsection av ansiktet, huvudvärk, nästäppa, feber, förlust av luktsinnet och en grön eller gul nasal ansvarsfrihet.

Instruktioner

• Använd en over-the-counter läkemedel för att lindra smärta orsakad av sinus tryck och minskar din feber (om tillgängligt). Förutom att lindra smärta och tryck, är ibuprofen mycket effektiva på att minska inflammationen.

• Placera heta, fuktiga handdukar på ditt ansikte i 10 minuter, tre eller fyra gånger varje dag. Värmen kommer att minska smärta, svullnad och trängsel. Du kan använda varmvatten påsar i stället för handdukar, men var försiktig påsarna inte blir för varmt eller riskerar du att bränna din känsliga hud i ansiktet.

• Behandla allergiska bihåleinflammation genom att undvika kända allergener, med over-the-counter antihistamin mediciner, och borta från rök, parfym och andra irriterande ämnen.

• Spola din näsgångarna med en saltlösning, som kan köpas i de flesta butiker och apotek. Koksaltlösning kan också göras hemma genom att blanda 1 tsk tabell salt och en nypa bikarbonat med 2 koppar varmt vatten, enligt University of Maryland Medical Center.

• Fukta luften i ditt hem genom att använda en steam förångare. Du kan också ta en varm dusch med badrumsdörren stängd, eller fylla en stor skål med ångande vatten och luta sig över den för att andas in ångan.

• Minska inflammation i din slemhinnorna genom att ta en avsvällande, såsom pseudoefedrin hydroklorid. Avsvällande medel sammandra blodkärlen i bihålor och näsans membran, vilket minskar svullnad och ökad dränering. Enligt Mayo Clinic, avsvällande nässpray är vanligtvis mycket effektiv på att lindra symtom men kan utlösa rebound överbelastning om används för mer än några dagar i taget.

• Tunn din nasal sekret och minska trycket i din sinus hålrum genom att ta en mucolytic, såsom guaifenesin. Enligt University of Maryland bör Medical Center, mucolytics eller slemlösande, användas i minst en vecka för att behandla bihåleinflammation.

• Ta antibiotika om din Bihåleinflammation orsakas av en bakteriell infektion. Ta hela kursen av medicinering, även om du börjar känna dig bättre efter några dagar. Även om typ och dos av antibiotikum beror på orsak och svårighetsgraden av din sjukdom, tas vanligen antibiotika i 10 dagar, enligt Mayo Clinic.

• Överväga en kurs av muntliga eller inhalerade kortikosteroider, såsom prednison eller beklometason-diproprionat, för att minska inflammation. Enligt den nationella institutet för allergi och infektionssjukdomar, bör orala steroider endast användas när andra behandlingsalternativ har misslyckats på grund av den stora risken för biverkningar som förknippas med dessa läkemedel.

• Be din läkare om kirurgisk behandling av kronisk bihåleinflammation. När andra behandlingar har misslyckats, kan kirurgi bli nödvändigt att förbättra dränering och minska nasal blockering. Kirurgi kan förstora öppnandet av bihålorna, ta bort några problematiska polyper och korrekta anatomiska missbildningar som kan bidra till bihåleinflammation.