mynewspapers.net

Hur man borra ett hål i en rostfri diskbänk

Hur man borra ett hål i en rostfri diskbänk


Rostfritt stål diskbänkar har en tålig, chip-resistent yta som motstår rost och fläckar, men deras styrka kan vara ett problem om du behöver borra ett hål för att installera en spruta eller av andra skäl. Inte bara kan borren vandra, att göra hålet var svårt, men en stor borr kan inte bita i ytan på alla. Om du installerar en spruta, kanske du kan undvika borrning i vasken genom att installera den bredvid diskhon på counter-topp istället. Du kan lägga till ett hål på diskbänken, dock med lite arbete.

Instruktioner

• Sticka en bit maskeringstejp över området där du vill ha hålet, för att hindra borr från vandrande när det startas. Markera exakt mitt i hålet på bandet.

• Håll vass spets med en liten spik mot märket och på spiken med en hammare för att göra en liten buckla, för att hålla borren på plats.

• Infoga en 1/8-tums kobolt eller Titan borr i en borrmaskin. Sätta på skyddsglasögon och hörselskydd. Borra genom diskbänken på varumärket, med hjälp av maskeringstejp och buckla för att hålla borren från vandrande.

• Byt ut den 1/8-tums bit med en 1/4-tums bit och borra genom samma hål att förstora den. Upprepa med en bit som är 1/8-tum större än den tidigare tills du når den storlek du behöver. Om du har ett steg borra, använda det istället för att borra ett antal hål på en gång. En steg borr är lite ungefär koniska som gör att du kan borra gradvis större hål utan att behöva ändra bit varje gång.

• Infoga en liten rund fil i hålet och filen kanterna större, om du behöver ett hål något större än storleken på den slutliga borr.

• Dammsug upp återstående partiklar av metall damm runt hålet, eller torka dem med en fuktig pappershandduk.