mynewspapers.net

Hur man börja göra kläder

Hur man börja göra kläder


Om kläder i butiker inte tilltalar eller om det för dyrt för din budget, du kan göra dina egna kläder. Inte bara detta kommer att tillfredsställa din lust för unika kläder men det kan också framkalla uppskattning för din ursprungliga design. För att komma igång att göra dina kläder kräver att du översätta designen i huvudet på papper och att du sedan kan konstruera plagget.

Instruktioner

• Rita kläder mönster på papper. Rita och hålla mönster i en skissbok. Använd en penna för att rita mönster för att undvika att behöva börja om när ett misstag görs. Penna kan du radera och korrigera misstaget och sedan fortsätta din ritning.

• Färg dina ritningar så att kläderna visas som om du hade på sig plagget. Till exempel, om du föreställa dig din klänning är röd med stora vita prickar, färg din design röd med stora vita prickar.

• Förvandla din skiss till ett mönster. Detta kan åstadkommas med hjälp av mönster att göra programvara. Du kan också kontakta en lokal mönsterkonstruktör för att skapa ett mönster från din skiss.

• Väljer tyg med färger och struktur i din design. Börja byggprocessen genom att lägga din tyget på en plan arbetar yta.

• Använd rakt stift att säkra ditt mönster till toppen av tyget. Klipp tyget längs konturerna av mönstret. Använda en tvättbart tyg markör eller spårning hjul för att markera materialet enligt mönster bitar. Ta bort raka stiften från mönster och tyg.

• Titta på mönster märkningar att bestämma särskilda anvisningar för dina enskilda bitar av tyg. Till exempel en bit kan behöva vara fållade och en annan kan behöva vara UPPSYDDA. När du har följt de särskilda instruktionerna för varje enskild bit, använda din symaskin för att sy tyg bitar tillsammans enligt instruktionerna som mönster. En fåll kan sys för hand i stället för maskinen. Använda hem tejp för att förkorta tiden som krävs för hemming.

• Bifoga din egen professionella personliga etikett på insidan av kläder objekt.

• Upprepa steg en genom sju för varje punkt du design och göra.