mynewspapers.net

Hur man böja PVC-rör med hjälp av värme

Hur man böja PVC-rör med hjälp av värme


PVC-rör måste vara böjd och bildades för att skapa PVC projekt. Med hjälp av värme böja PVC-röret är lätt och kan göras hemma med lite utrustning som krävs. Uppvärmning PVC frigör kemikalier i luften. På grund av detta, bara böja PVC pipe i ett öppet eller väl ventilerad område.

Instruktioner

• Mät röret och markera vinkeln på böjen du behöver plywood ombord. En kompass kan användas för att skapa bågen av böjen, om det behövs. Markera jämnt fördelade punkter på linjen vinkel du ritade. Markera röret där böjen startar och slutet.

• Hammare naglarna till markerar av plywood lämnar minst halv tum av nageln utsatt. Detta är den form som hjälper dig att böja PVC: N.

• En mössa i ena änden av röret och fyll röret med sand. Sanden kommer att säkerställa röret inte vik som det bockning. Sand kan köpas på någon hårdvara eller trädgård butiken. Sand eller smuts från gården fungerar lika bra. Packa sanden in i röret med en dowel käpp samma diameter som röret. När röret är full av sand placera andra locket på den öppna änden av PVC.

• Slå på värmepistol och låt den bli varm. Sätta på handskar för att skydda dina händer som du värma.

• Placera PVC-rör 1 tum från värmepistol och värma upp området mellan de markerade linjerna. Rotera röret som det värmer för att få en jämn uppvärmning. När röret börjar SAG är det formbart nog att böja.

• Placera röret på plywood form på utsidan av naglarna. Böja PVC runt den runt naglar och hålla den på plats tills det svalnar. Om du inte vill att hålla röret medan det svalnar, använda t-remmar för att hålla röret på nageln.

• Ta bort locken från slutet av PVC-rör och på slutet för att frigöra sanden inuti. Tryck pluggen staven genom röret att ta bort någon fast sand. Vatten kan även tömmas på röret att rengöra insidan väggarna.