mynewspapers.net

Hur man blöt fisk för att stoppa luktenEfter en dags fiske, måste du föra dem hem för rengöring. Även den färskaste fisken har en lukt till den som kan verka överväldigande. Chansen är stor att du inte kommer att äta varje fisk du fångat omedelbart efter att fånga den. Måste du lagra några i kylen eller frysen. Lukt kan genomsyra varje mat objekt i antingen plats. Ett svar är att blöta ner fisken i en lösning före förvaring.

Instruktioner

Sura lösningar

• Kontrollera den fisk som du ska förbereda. Om det är butik köpte fisk och nyligen köpt ännu doftar starkt, det är möjligt att fördelningen av Trimethlamine, kemiskt i fisk fett som orsakar denna lukt, har redan börjat. Så länge det finns ingen utseende av nedbrytning, bör fisken vara säker att äta. Om lukten är alltför överväldigande, är fisken nog bortskämd. Det finns två grundläggande typer av lösningar för att använda i att eliminera lukten från fisk genom blötläggning. Först är den sura och andra är lösningen som bas.

• Lägga till en kopp citron eller lime juice i en halv gallon vatten och placera försiktigt fisken i skålen. Lösningen bör bara täcka den övre delen av fisken. Om du är bara redo att laga mat, lämna citron/lime vatten och fiska ut i rumstemperatur i en timme. Helst kommer att du förbereda före tid och låt fisken Blötlägg över natten i kylskåp. Syran i juice kommer att bryta ner bindväv av fisk som kommer att minska tillagningstiden och hjälpa till att bevara friska letar fisk färg.

• Blanda en kopp ättika för varje två gallon vatten och Blötlägg fisken i denna lösning över natten i kylen. Sura arten av vinäger kommer att göra vad juice kommer, utan att lägga till lemony aromen. Skölj fisken väl före tillagning.

• Häll två koppar vin i en skål och placera en fisk i taget i bunken, vänd fisken och bestryka den andra sidan. Ställ fisken åt sidan på en kastrull när du är klar. Häll den resterande vin från bunken över fisken, och om detta inte räcker, lägga till mer vin. Låt fisken blöt antingen på disken i en timme eller över natten i kylen.

Bas-lösningar

• Blanda två koppar mjölk med en halv kopp salt. Häll i skål över fisken och låt det sitta över natten. Mjölken drar ut lukten från fisken och absorberar det medan saltet genomsyrar fisken. Tappa ur mjölken och skölj före tillagning.

• Spridningen sojabönor klistra in på fisken och bestryka hela ytan av varje fisk du blötläggning. Placera fisken i ett grunt pan och tillsätt kallt vatten till bara täcka fisken. Låt pannan sitta ute i en timme medan proteinerna i soya bean pasta absorbera lukten. Skölj fisken innan tillagning.

• Lägg till en kopp skalade ingefära, en halv kopp gräslök, en kopp vatten och lite salt i en matberedare. Blanda tills en pasta bildas och coat fisk med denna blandning. Låt det stå i rumstemperatur i en timme och skölj fisken före tillagning.