mynewspapers.net

Hur man blir en taxichaufför i London

Hur man blir en taxichaufför i London


Taxichaufförer i London njuta av friheten som kommer med egenföretagande, i en av de största, mest olika och historiskt rika städer i världen. Vägen till att bli en London taxichaufför är kantad med många krav, inklusive en intensiv test för att säkerställa att sökande har en grundlig kunskap av Big Smoke talrika gator och sevärdheter.

Instruktioner

• Fyll i formuläret på sidan London skatt driver program (se resurser) att få ett program paket. Ansökan är öppen endast för U.K. eller europeiska medborgare 21 eller äldre.

• Ordna din full föraren och fordonet Licensing Agency (DVLA) körkort eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) körkort. Om du håller en EES, måste också Storbritannien motsvarighet licensen. När du har uppfyllt detta krav, kommer att du behöva ta ytterligare en drivande provning särskilt utformade för en licensierad taxi.

• Få en förbättrad kriminella rekord kontroll från kriminella poster presidiet, vilket är en division av inrikesministeriet. Detta är del av en karaktär, som också kommer att innehålla en titt på din förarens rekord. Om du har vissa övertygelser på din förarens rekord, kan detta påverka din ansökan.

• Boka tid med din läkare för DVLA grupp 2 Standard läkarundersökning. Du kan nekas anställning som London taxichaufför om din medicinska examen visar vissa villkor, till exempel allvarliga hjärtproblem, synproblem eller epilepsi.

• Ordna dina avgifter. April 2010 finns det en 50-pund avgift för det skriftliga provet, och en avgift för 200 pund att tentera kunskap. Taxi driver och rullstol test kan kosta mellan 91 och 110 pund, beroende på tid och datum för ditt test. Det finns ytterligare avgifter som kan påverka dig, inklusive de för en taxi driver badge och fordonet inspektion.

• Studera för och ordna att ta kunskap. Alla London taxiförare måste passera detta test; versionen av testet beror på den licens som du önskar att behålla. Om du vill vara en All-London drivrutin (området inom en radie av sex mil från Charing Cross), måste du bli bekant med 320 vägar i staden och alla platser av intresse däri. Passerar den All-London kunskap tar mellan två och fyra år. Om du hellre vara en förorts förare, kommer att du behöva lära sig mellan 30 och 51 i detalj, inklusive platser av intresse. Mest förorts förare passera denna licens i ungefär två år. Suburban drivrutiner kan arbeta i endast en av nio förorts sektorer.