mynewspapers.net

Hur man blir en mode kritiker

Hur man blir en mode kritiker


För vissa människor låter ingenting mer glamoröst än som tittar på en parad av modeller bär färska haute couture på en catwalk. Mode kritiker får betalt för att granska nuvarande mönster och modetrender efter att delta i utställningar, möte med designers eller behandlande evenemang med hög profil kändisar. Traditionellt, skrev mode kritiker för tidskrifter och tidningar. Dagens mode kritiker kan arbeta för TV-stationer eller publicera online kritik. Lär dig att bli en mode kritiker för att styra dina professionella mål längs denna karriärväg.

Instruktioner

Utveckla kunskaper och meriter

• Fördjupa dig i mode genom att läsa mode tidningar, studera biografier och kläder linjer respekterade modedesigners, studera historiska mode perioder och lära sig hur kläder görs. Förstå terminologin relaterad till tyg typ, gör sömmar och sömnad du en mer informerade mode kritiker.

• Studera din Rekommenderad media-plattform. Om du planerar att bli en mode kritiker som skriver om mode, finslipa din skrivförmåga genom att bryta ner publicerade mode artiklar. Kritiker kan innehålla en viss procentandel av journalistiska stil fakta i deras lappar, injicera deras yttrande och perspektiv i bara några meningar, till exempel. Om du skulle vilja arbeta för ett mode-baserade TV-show, Observera hur mode kritiker dämpa sina röster och intervjua kändisar.

• Gå i mode skolan. Inte alla är klar detta steg, men vissa individer kanske vill tjäna en högskoleexamen i modedesign eller närliggande område, eller ta klasser genom ett school. Exempel på kurser av studien är mode journalistik och fashion merchandising. Fashion utbildning kan ge dig formella erfarenhet och utbildning. Detta kan hjälpa dig att konkurrera med andra kandidater för konkurrenskraftiga praktikplatser och lediga tjänster.

• Tjäna värdefulla erfarenheter genom jobb praktik. Många mode kritiker får deras start genom att fylla i praktik i fältet, till exempel arbetar för en tidning, modedesigner, TV-station. Jobb praktik kan vara avlönad eller oavlönad, men du får värdefull erfarenhet och har möjlighet att göra branschkontakter.

Praktiken

• Publicera din egen blogg. Stärka din upplevelse genom att bli en online mode kritiker. Du kan inte tjäna pengar på din blogg, men att locka en trogen följande som respekterar din åsikt kan senare hjälpa dig att övertyga arbetsgivare att betala för dina synpunkter. Publicera inte luddiga arbete; du bygger ett rykte som bygger på kvalitet och professionalism.

• Skriv en mode kritik; sedan skicka den till lokala tidningar, mode webbplatser eller andra mode plattformar i media. Redaktörer kan köpa din kritik, att hjälpa till att upprätta en frilansande relation som kan överföra till arbetstillfällen. Även om ditt första bidrag inte är publicerat, kanske mode redaktörer minns du för framtida uppdrag.

• Lämna in arbetsprover tillsammans med ditt CV och täcka brev när du söker jobb positioner. Dessa behöver inte vara publicerade arbetsprover, även om det är bra om du kan bevisa att du har samlat bylines. Att lämna in arbetsprover kan mode redaktörer för att få en känsla av din textanalys, viewpoint och trovärdighet.