mynewspapers.net

Hur man blir en frilansande rekryterare

Hur man blir en frilansande rekryterare


Frilansande rekryterare matchar arbetssökande med öppna positioner i företag och små företag. Kunder betala frilansande rekryterare procent av kandidatens heltid lön för att hitta de bästa medarbetarna snabbt. Med ingen högskoleexamen krävs, kan du enkelt börja din karriär som en frilansande rekryterare med en telefon, dator och Internet. Lär dig att intervjua kandidater, kontakt med potentiella kunder och börja din nya karriär som en framgångsrik frilansande rekryterare

Instruktioner

• Få rekrytera kunskap. Utbildning på arbetsplatsen som en rekryterare är ett måste. Det finns mycket få böcker skrivna om hur man blir en rekryterare, som de flesta titlar är inriktade mot att bli en topp säljare. Kunskap om försäljningsprocessen är absolut nödvändigt, men kunskapen om mänskliga resurser principer är avgörande för din framgång som en frilansande rekryterare.

• Bestämma vilken typ av kandidater du ska placera. Den översta frilansande rekryterare är specialister, inte generalister. De flesta högt betalda frilansande rekryterare är i teknik, executive search, marknadsföring, reklam eller redovisning fält. Börja rekrytera kandidater och samla meritförteckningar inom ditt område av intresse, innan du börjar ringa kunder för att hjälpa personalen sina positioner.

• Ange din frilans rekrytera avgifter. Rekryterare betalas antingen via oförutsedda händelser eller hållare. Om du upptäcker klienter på grundval av fall, kan du ta ut en avgift mellan 20 till 33 procent av första årets lön på den kandidat som du placerar i någon fast anställning. Balanserade Sök frilansande rekryterare kräver en fast avgift för några månader eller ett år långa sökande efter kandidater. Balanserade frilansande rekryterare får betalt i förskott, i jämförelse med oförutsedda headhunters som betalas endast om en kandidat accepterar en heltidstjänst (se resurserna nedan).

• Bygg ditt nätverk av kundkontakter. Du måste utveckla ett rykte i en viss bransch att hitta de bästa kandidaterna och de högsta betalande kunderna. Kalla-yrken-klienter är en viktig metod för att hitta öppna positioner där din frilans rekryterar tjänster kan behövas. Gå med i en eller två föreningar inom ditt område av intresse att hitta de bästa kandidaterna för placering och presumtiva kunder.