mynewspapers.net

Hur man blir en frilansande manusförfattare

Hur man blir en frilansande manusförfattare


Om du har en talang för att skriva och en stark fantasi, kan du bli en frilansande manusförfattare. Skriva för film och TV är ett mycket eftertraktat jobb kan det vara svårt att tjäna tillräckligt för att skriva på heltid. Men om du kan få din fot i dörren, gör de rätta kontakterna och producera bra arbete, frilansande manusförfattande är det perfekta jobbet för en kreativ person.

Instruktioner

• Få utbildade. Ta en kurs i manusförfattande eller skärmen handstil på din lokala college. Du kan också delta i professionell manusskrivande seminarier och workshops som annonseras i tidningen och facktidningar.

• Skriva ett utmärkt skript. Helst detta skript är förvandlas till en mycket framgångsrik film release eller TV-pilot, som får du större exponering och lukrativa jobberbjudanden.

• Göra kontakter i branschen. I alla företag, som du vet är lika viktigt som vad du vet. Det är särskilt sant i nöjesbranschen, där ett relativt litet antal människor gör de flesta besluten om vem får hyra för vad. Lär känna så många mäktiga personer som möjligt.

• Tjäna ett fantastiskt rykte. Ta något jobb som erbjuds till dig att få erfarenhet. Fungera i så många genrer som möjligt, att visa din.

• Avstå från kredit för kontanter. Sedan de tidigaste dagarna av manusskrivande, ej krediterad "script läkare" har anställts av producenter när ursprungliga författaren inte producera enligt plan. Ofta av juridiska skäl, var dessa sekundära författare inte få erkännande för den färdiga produkten. För att vara en frilansande författare, måste du svälja ditt ego och ta pengarna och lämnar härligheten för någon annan.