mynewspapers.net

Hur man blir en framgångsrik författare

Se ditt namn i boken-butikerna

Hur man blir en framgångsrik författare

"Författaren som äger den kreativa gåvan äger något som han inte alltid ledar - något som ibland underligt testamenten och fungerar för sig själv."

– Charlotte Brontë, författare av Jane Eyre.

Har du någonsin tänkt på att bli den nästa JK Rowling? Har du ambitioner att vara en efterföljare till Stephen King? Om svaret är "Ja!" så finns det några saker behöver du veta om världen av publicera före kan du nå ditt mål. Faktiskt, mer än ett fåtal. Hur du planerar din bok, processen att skriva, att säkra en litterär agent, främja din titel när den offentliggörs, och den rättsliga sidan av verksamheten är frågor, som författare, befinner du dig möter. Så, framför allt, vara beredd!

Vet motivet

Hur man blir en framgångsrik författare

Frågan om kontrakt

När affären för boken är klar, får du från förlaget ett avtal att underteckna, som kan köras till dussintals sidor och som kommer att vara fullspäckad med frågor för att skydda både utgivare och författare. Innehåller din bok bilder? Behöver du tillstånd att använda dem? Har du tagit omfattande citat från andra böcker? Om ja, fick du nicka från relevanta författaren och förläggaren?

Sedan finns det frågor i förhållande till spin-off rättigheterna till boken. Ditt kontrakt nästan säkert kommer att innehålla ett avsnitt om hur - och på hur många procent - du kommer att betalas om Hollywood kommer ringer och gör ett erbjudande att förvandla din berättelse till en blockbuster film.

En ansedd litterär agent kommer att vara mycket förtrogen med den komplexa frågan om kontrakt, kan ge dig råd om legal-speak (fikonspråk kan vara en bättre term) som finns i, och kommer att gå fram och tillbaka med förlaget att säkerställa att villkoren i kontraktet är nästan lika fördelaktigt för dig eftersom de kan tänkas vara.

Om du bestämmer dig att inleda karriären av en författare, måste du först bestämma på vilket ämne du vill skriva. Har du en kärlek till skräck romaner, Romantik berättelser, verkliga mord mysterier eller självbiografier? Är sport-baserad titlar, militär historia eller människor som påstår sig ha varit bortförda av utomjordingar din grej? Fakta eller fiktion få dig upphetsad? Oavsett svar på dessa frågor, skriver om ett ämne som du redan är bekant med är en omedelbar bonus.

Tar de första stegen på den ibland ojämn väg att bli författare är ofta den svåraste delen av processen. Och det är en process som måste du noggrant överväga. Om en karriär i facklitteratur är vad du behöver för att fortsätta, räcker det inte att bara fylla din bok med mängder av namn, datum och fakta och låta saken bero.

På samma sätt, om ditt mål är att bli en berömd författare, har du att mer än bara uppfinna karaktärer och situationer. Vad du behöver göra, i båda fallen är att skriva på ett sätt som fångar fantasin hos läsaren och uppmärksamhet.

För fiktiva arbete, skapa tecken som är trovärdig och intressant. Bygga en solid berättelse. Avsluta varje kapitel på en rysare som lämnar läsaren ville ha mer. För icke-fiktion? Berätta historien som det hände. Men kom ihåg att du skriver att underhålla så mycket som du är att informera. Hålla den fängslande.

Hitta en agent

Hur man blir en framgångsrik författare


Många oerfarna författare är mycket ovilliga att gå i riktning mot med hjälp av en litterär agent för att sälja deras manuskript för dem. Trots allt, varför bör du tvingas betala en andel av monetära förskott eller royalties från försäljningen, till en agent när du kan helt enkelt göra allt arbete att sälja boken till publisher själv? Det är en mycket bra fråga. Men saken är den att ha en ansedd agent ombord, en väl insatt i komplexiteten i förlagsvärlden, är viktigt för blivande författare.

Om du är orolig förbigångna av några bok-baserade motsvarande säljare skumma, begagnade bilar, inte vara. Tricket är att välja din agent noga. Trots vad många nybörjare ofta anta en bra, industrin respekterad agent inte ekonomiskt debiterar dig ta en titt på, eller helt läsa ditt manuskript. Inte heller kommer de att debitera dig för tar dig på som en klient eller lämnar in ditt arbete till ett förlag.

Vad de gör är att ta ett snitt - 15 procent är den allmänt accepterade figuren - från oavsett deal som de kan få för dig. Med andra ord, förlaget betalar agenten, agenten tar sin avgift från att betalningen, och vidarebefordrar sedan balansen till er.

Naturligtvis finns de enstaka dåliga slantar i alla branscher, så ta steget för att välja en agent med en bra meritlista, en som har en solid, lång historia att sälja böcker, och som inte prova och jäkt du för pengar up-front.

Du har äntligen gjort det!

Hur man blir en framgångsrik författare


Okej, så boken är skriven, affären görs och - Grattis! -Du är nu en publicerad författare. Så, kan du äntligen luta dig tillbaka och koppla av medan förlaget gör allt främjande och publicitet arbete, höger? Tro inte det. Som någon med en bok nu under bältet, har ditt arbete knappt börjat. Det är dags att marknadsföra det där!

Det är ett sorgligt faktum att många utmärkta böcker inte sälja i stora antal, eller aldrig få Recenserad av inflytelserika försäljningsställen - såsom i sidorna av populära, dagliga tidningar, vecko tidningar, i radio eller TV pratshower - för en kritisk anledning: brist på en bra publicitet maskin.

Visst, din publisher skickar ut ett antal kopior av dina böcker till mediakällor som de vet kommer att ge det viss grad av offentlighet. Men förlaget kan bara göra så mycket. Och det är där du kommer in. Sitta runt väntar på pressen att ringa när din bok träffar läktarna är ett stort misstag som många författare gör. Det är dags att sälja dig själv och vara proaktiva.

Kontaktar du närmaste radio-stationer, ta en tur ner till din stad tidningen kontor och uppmuntra dem att göra en "lokal person skriver bok"-funktion på dig. I själva verket gör vad det tar, och oavsett hur länge det tar, för att säkerställa att bara om alla som behöver veta om din bok vet om det.