mynewspapers.net

Hur man blir en delgivningsman

Hur man blir en delgivningsman


Det är en uppgift för delgivningsmän att föra människor ovälkomna nyheter att de är att ha kallats till domstol. En delgivningsman kan vara arbete för sheriff's department, en advokat eller en privatdetektiv.

Instruktioner

• Besök county clerk's office. De regler och bestämmelser angående processen servrar kan variera avsevärt från land till land. California kräver till exempel processen servrar att limmas fast, fingeravtryck och bakgrunden kontrolleras. Alabama har dock ingen licensiering eller registrering krav för processen servrar. De flesta stater kräver att du registrerar begäran tillstånd att utföra juridiska tjänster. Du kommer antagligen behöva betala en avgift för registrering.

• Få bundna. I många stater, måste du kontakta ett försäkrings- eller ställande av säkerhet företag och betala en avgift för att få en bond innan du kan börja arbeta som en delgivningsman.

• Få fingeravtryck. Vissa stater kräver också processen servrar som vara fingeravtryck och har ett pass och medelstora foton på fil till domstolen. När fingeravtryck, kommer att du genomgå en säkerhetsprövning av FBI.

• Bli licensierad. När alla dessa steg har slutförts, staten eller kommun kommer att fråga dig en licens som en delgivningsman. Du kommer då ha rätt att påbörja arbetet.

• Följ med en professionell organisation. Den nationella föreningen för Professional processen servrar erbjuder utbildning och resurser till medlemmar. Det uppmuntrar också bästa praxis och professionalism bland sina medlemmar.