mynewspapers.net

Hur man blir en certifierad misshandel rådgivare

Hur man blir en certifierad misshandel rådgivare


En misshandel rådgivare viktigaste jobb plikt är att arbeta med att minska våld och/eller missbruk i en familjesituation. Enligt den nationella koalitionen mot våld, "85 procent av våld offer är kvinnor och en i varje fyra kvinnor kommer att uppleva våld under hennes livstid." NCADV säger också, "Det är en epidemi som drabbar individer i varje samhälle, oavsett ålder, ekonomisk status, ras, religion, nationalitet eller utbildningsbakgrund."

Instruktioner

• Kontrollera absolut att detta är den karriär du vill följa. Kom ihåg du är där för att hjälpa individen som söker hjälp. Dock kommer det vara omöjligt att rädda alla från deras omständigheter om de själva inte är beredda att ändra. Du kommer höra otaliga berättelser om fasansfulla övergrepp och våld, kanske till och med saker som du aldrig innan fathomed bortom en skräckfilm. Också för att se de svarta ögon, brutna ben och andra skador kommer inte bara utgör en professionell utmaning men också kommer att vara känslomässigt beskatta. Du måste vara sund själ och ande själv ta itu med saker som detta dagligen.

• Bestäm i vilken demografiska do du vill öva. Vill du ge rådgivning till familjer, kvinnor eller bara till barn? Det är definitivt en möjlighet att behandla alla klienter som kommer till er. Dock kan det återstår du för att välja en specialitet för din praktik, som barn och ungdomar, misshandlade eller kanske äktenskapsrådgivning. Att välja en specialitet får bistå med växande en större kundkrets också, om du väljer att träna privat.

• Delta i alla tillgängliga frivilliga utbildningar på ett våld Center i ditt område. Detta kommer att hjälpa dig att förstå vad din nya karriär kommer att medföra. Du kommer att samla stor kunskap från dina böcker och dina studier. Dock ger lite volontär forskning dig en praktisk information som kanske kommer att visa mer värdefull än någon text. Forskning skyddsrum i ditt område som kan erbjuda våld kurser som fokuserar på att lära medvetenhet utbildning, förhandling och många andra färdigheter som är nödvändiga för att göra karriär i misshandel rådgivning.

• Slutföra ett grundutbildningsprogram grad program i socialt arbete, rådgivning, psykologi, eller ett angränsande område. Utbildning kraven för att bli en certifierad misshandel rådgivare min varierar mellan stater samt arbetsgivare. Men en kombination av både utbildning och kanske någon typ av erfarenhet kommer att vara nödvändigt för de flesta arbetsgivare. Minst en kandidatexamen i familjerådgivning, inhemska missbruk rådgivning, socialt arbete eller någon annan typ av beteendevetenskap kommer att öka dina chanser för en framgångsrik karriär. Enligt Bureau arbetskraft statistik kräver många stater också en examen i rådgivning eller socialt arbete att bli licensierad som rådgivare eller familj terapeut.