mynewspapers.net

Hur man bli av med mörka fläckar från rakning för svarta män

Hur man bli av med mörka fläckar från rakning för svarta män


Ibland efter rakning män kan gupp upplevelse längs huden vilket kan vara irriterande och ser fula. Ofta är är orsaken till detta ett tillstånd som kallas pseudofolliculitis barbae som uppstår allra vanligaste hos män med lockigt hår, och därför mer vanligt i svarta män. Detta visas i svarta män som mörka knölar på huden. När ett lockigt hår klipps mycket kort kan det ibland curl medan fortfarande mycket kort och till slut växer tillbaka in i huden och ibland bli infekterade. Detta är vad som händer i pseudofolliculitis barbae.

Instruktioner

Att ta itu med gupp

• Om ditt jobb och andra överväganden tillåter det, inte rakar för upp till en månad att tillåta alla inåtväxta hårstrån att växa ut. När du startar rakning igen, inte raka alltför nära. Använda en rakapparat om möjligt att lämna en liten mängd tillväxt – de som används som skägg trimmers och hårklippningsmaskiner är bra när de lämnar mer hår än andra för en mycket nära rakning.

• Om du måste använda en våt rakhyvel använda en med ett singelblad eftersom en rakhyvel med något mer än ett blad tar håret alltför nära och riskerar ett nytt utbrott av pseudofolliculitis barbae. Dock kontrollera att enda bladet du använder är mycket vassa och ändra din blade regelbundet. Använda en mjukgörande rakgel och gott om den. Lämna det för att mjuka upp hårstråna och din hud ett tag innan rakning. Rakning i riktning follikeln växer i och inte sträcka huden ut som du rakar dig. Efteråt, Använd en kvalitet fuktkräm med aloe vera eller trollhassel i, snarare än en som är alkohol-baserade.

• Odla skägg och hålla den. Om din arbetsgivare objekt, få en anteckning från din läkare som beskriver ditt tillstånd. Om du är död mot så, överväga laser hårborttagning, men kom ihåg att detta leder till permanenta avskaffande av hårsäcken och du kommer inte att kunna växa ett skägg eller stubb igen om du har gjort hela ansiktet.

• Tala med din läkare om olika krämer och antibiotika som finns. Använda tretinoin, vilket är särskilt användbart för att eliminera de mörka fläckar som associeras med tillståndet.