mynewspapers.net

Hur man bli av med lukten av katt-urin

Hur man bli av med lukten av katt-urin


Katt-urin har en extremt kraftfull, ihållande och obehaglig lukt. När katter urinera på mattor eller mattor, kan det vara mycket svårt att ta bort stötande cat urin lukt. Du måste ta bort lukt och urin fläcken helt eftersom katter kommer oftast kissa på samma plats igen. Du kan använda en kommersiell katt lukt och stain remover för att rengöra din matta eller göra din egen effektiv hemgjord rengöringsmedel som kommer bli av cat urin lukt.

Instruktioner

• Lokalisera cat urin fläcken och lukt innan du rengör de drabbade områdena. Det är lätt att upptäcka färsk urin fläckar, speciellt på mattor, men det kan vara svårt när urinen torkar. För torkade urin, Använd en svart ljus för att hitta dessa fläckar. Du kan köpa en svart ljus online.

• Ta bort en färsk fläck så snabbt som möjligt. För heltäckningsmatta områden, placera några pappershanddukar över urinen och tryck ner med fötterna för att absorbera urinen. Gnugga inte fläcken eftersom det bara gör fläcken större. Upprepa processen för blotting urinen med handdukar att absorbera det.

• Kombinera lika delar lösning av vatten och vinäger i en skål. Häll en tillräcklig mängd av blandningen på mattan och gör det möjligt att penetrera matta fibrer. Använda hushållspapper för att absorbera överskottet blandningen. Alternativt kan du utnyttja en våt vakuum för detta. Låt området drabbade mattan att torka helt.

• Strö en generös mängd bakpulver på området mattan. Blanda en halv kopp väteperoxid med 2 tsp. av flytande tvättmedel i en skål. Häll denna lösning över det drabbade området. Låt blandningen lös i bakpulver.

• Ta scrub pensel och arbeta in blandningen i fläcken. Bär handskar när du skura området.

• Låt området torka ordentligt innan du tar bort några torkade bakpulver och blandning med vakuum.

• Bli av cat urin luktar på en madrass med hjälp av samma hemmagjorda lösningar. Ta bort madrassen från sängen och upprepa steg 2 till 5, sedan använda en hand vakuum att ta bort alla återstående bakpulver. Var noga med att madrassen torkar helt innan den placeras tillbaka på sängen.