mynewspapers.net

Hur man bli av med en dålig kredithistoria

Hur man bli av med en dålig kredithistoria


En dålig kredithistoria påverkar din förmåga att få krediter. Program kommer att avvisas, och ju mer detta händer, desto sämre din kredithistoria kommer att få. Att veta vad som finns i din kreditupplysning historia är viktigt. Få en kopia av din kredit rapport för gratis, en gång per år, från webbplatsen AnnualCreditReport. Detta är den enda officiella webbplats sponsras av tre kredit-rapportering byråer: Equifax, Experian och TransUnion. Att få din kredit rapport är början på att bli av med en dålig kredithistoria.

Instruktioner

• Begäran kopior av din kredit rapport online från webbplatsen AnnualCreditReport (se resurser). Det är enkelt, snabbt och du kan visa rapporten online. Välj den stat du vistas i den nedrullningsbara menyn och klicka på "Begär rapport." Fyll i dina uppgifter korrekt i formuläret ansökan online. Skriv alfanumeriska säkerhetskoden i rutan längst ned i formuläret. Klicka på "Skicka". Välj de rapporter du vill: Experian, Equifax och TransUnion. Du kan också välja alla tre; de kan vara olika. Klicka på "Skicka". Din identitet kommer att verifieras. Klicka på länken för att öppna dina kreditupplysningar. Tillträde är omgående, så att du kan börja att se olika sätt att bli av med en dålig kredithistoria.

• Skriv ut en kopia av varje kredit fil. Jämför dem för skillnader. Göra anteckningar. Kontrollera fel. Markera dem. Detalj korrekt information. Kontakta den kredit rapportering byrå som visar ett fel skriftligen (se resurser). Kredit-rapportering byråer syftar till att rätta fel i 30 dagar. Detta är det snabbaste sättet att börja bli av med en dålig kredithistoria.

• Kredit i filen för detaljer om sent eller missade betalningar. Betalning historia registreras av varje långivare och rapporteras till kreditbyråer. Sena eller missade betalningar påverkar din kredithistoria. Betala av konton i efterskott snabbt. Se till att framtida betalningar görs i tid. När någon efterskott rensas, och du har hållit upp tid betalningar för fem eller sex månader, kommer att förbättra din kredithistoria.

• Se till att dina räkningar betalas i tid. El, gas, vatten och telefon företag rapport sena betalningar, och detta påverkar din kredithistoria. Ställa in automatisk bankbetalningar. Med en rena verktyg betalning historia kommer att hjälpa dig bli av med en dålig kredithistoria.