mynewspapers.net

Hur man bli av med din gamla laptop efter att du får en ny

Hur man bli av med din gamla laptop efter att du får en ny


När du skaffar en ny dator, du antagligen bara spendera din tid att spela runt med din fantasi, ny maskin. Men vad ska du göra med din gamla laptop? Det är definitivt inte en bra idé att kasta den i deponin. Beroende på skick av den bärbara datorn, kan du tjäna lite pengar genom att sälja den, ge det till välgörenhet eller återvinna den. Det är viktigt att se till att överföra dina data och ta bort personlig information från den bärbara datorn innan att bli av med den.

Instruktioner

• Flytta alla dina viktiga filer till din nya dator eller säkerhetskopiera dem till en extern hårddisk eller CD.

• Ta bort all personlig information från den gamla hårddisken så att ingen stjäl din identitet. Du kan torka av hårddisken med hjälp av ett program som kommer att skriva över alla filer. Några exempel är gratis verktyget Radergummi från Heidi datorer, eller PrivacyExpert från Detto Technologies, som kostar £19 mars 2010. Om du har en Mac, prova SuperScrubber, som också är £19.

• Be vänner och kollegor för att se om någon vill ta din dator, så länge som den bärbara datorn är i skick.

• Ge det till välgörenhet. Välgörenhetsorganisationer kan oftast renovera en dator om det är mindre än 4 år gammal, även om den är trasig. Du kanske kan få ett skatteavdrag för att donera.

• Sälja den bärbara datorn. Försök sälja på webbplatser som Craigslist eller eBay. I annat fall forskning företag som köper bärbara datorer och bärbara dator delar. Även om datorn är trasig, har det med största sannolikhet fortfarande delar som kan användas. Samla in relevant information om datorn, som tillverkare, modell och skick, och kontakta företaget för att få en uppskattning för att sälja den bärbara datorn. Du kan behöva skicka datorn med post ta emot en check (se avsnittet resurser).

• Återvinna den bärbara datorn. Hitta en organisation i din areal så pass ordentligt kommer att återvinna används bärbara datorer. Om du har en bärbar dator från kända varumärken kan du kunna skicka den tillbaka till tillverkaren. HP, Dell och Apple har återvinningsprogram (se avsnittet resurser).