mynewspapers.net

Hur man blandar piptobakPipe-rökning aficionados kanske vill experimentera med att göra egna blandningar av piptobak. Det finns flera typer av tobak som kan blandas och behandlas för att skapa särskilda smaker och rökning erfarenheter. Det liknar matlagning mat eftersom det finns väl definierade blandning och bearbetning tekniker, samt detaljerade recept. Precis som expertkockar skapa signatur recept, tobak experten kan lära sig att göra särskilda blandningar skräddarsys efter sin smak.

InstruktionerBestämma vilka typer av tobak du vill använda i din blandning. Du kanske vill röka lite av varje att döma smak och för värme eller kyla. Träna procentandelen av varje tobak att du kommer att vara blandning eller, om du är nybörjare, använda ett recept.Besluta om du ska göra en s.k. ursprungliga blandning eller en hybrid smälter. En ursprungliga blandning använder grundläggande typer av tobak som Virginia, Burley eller Latakia. En hybrid blandning innehåller minst en färdigblandad kommersiella märke av tobak.

Hur man blandar piptobak


Skapa en bas för din blandning. Basen kommer sannolikt en Virginia tobak, som är den viktigaste ingrediensen i de flesta tobak blandningar. Välj en typ av Virginia baserad på hur rik du vill blandningen vara. Ljusare Virginias är "ljus" och ljus i smak. Mörkare Virginias har en djupare, rikare smak. Du kan lägga lite av Burley tobak--som är smaksatt med mutter och har inget naturligt socker--till basen.

Hur man blandar piptobak


Lägga till en krydda tobak i din bas, till exempel Latakia--en turkiska, smaksatt med rök sorten-- eller Oriental--en kryddig, söt tobak från Grekland eller Turkiet. Perique är en krydda tobak som smakar av peppar och odlas i Louisiana. Inkludera en eller två tobak som krydda till din blandning.

Hur man blandar piptobak


Behandla din blandning för att kombinera olika tobakarna till en slät blandning. Placera tobaken i en lerkruka potten eller ugn inställd på den lägsta värmefixering. Rör ner tobaken ofta för att kombinera och intensifiera smaker. Linda in blandningen i smörpapper. Tryck blandningen i en butik press. Om du inte har en butik press, placera blandningen mellan två block av trä. Säkra radbruten blandningen med en C-clamp. Lämna den för ett par dagar.Lagra din blandning i konservering burkar eller andra burkar med tättslutande lock för åldras och "mellow" för en till två månader.