mynewspapers.net

Hur man blandar auto målning över en klarlack

Hur man blandar auto målning över en klarlack


En fast eller metallisk färg färg är över en befintlig klarlack en utmanande uppgift som kräver en hög nivå av automotive fordonsreparationslackering skicklighet. Genom att blanda en panel istället för att måla det helt, är det utan att behöva oroa dig för kant-till-kant färgmatchning, särskilt om en repa eller fläck är mitt i en panel. Men själva blandning processen måste sömlösa, annars färgade kanter blir synlig när ett nytt lager av klarlack tillämpas.

Instruktioner

• Ta en bit av P1000-slippapper för våt och torr och dämpa lätt det. Använd papper för att gnugga ut befintliga lacken brister, att hålla reparation så liten som möjligt. Tar en ultrafina betyg slipning pad och doppa den i en hink med vatten. Lägga till en liten mängd omlackering förening till slipning pad och gnugga ner panelen helt. Flatting föreningen kommer att Matt den befintliga lacken för att ge en mycket självhäftande yta för ny färg.

• Torka panelen med ett sämskskinn och Använd en fläkt för att rensa alla spår av överflödigt vatten från öppningar och lister. Torka av ytan på panelen med en luddfri trasa som har varit lätt fuktad med avfettningsmedel att ta bort de sista spåren av den omlackering sammansatta och främja band vidhäftning under maskering. Använd tejp och papper att maskera ut panelen reparerade och täcka resten av fordonet med kontinuerlig polyeten lakan att eliminera risken för över spray. Torka över ytan noggrant med en trasa för tackel.

• Lägga en liten mängd klart blanda tunnare till en sprutpistol och applicera ett full skikt på ytan av panelen från ett avstånd av 6 till 8 inches. Rengöra pistolen omedelbart efteråt. Medan att blanda tunnare härdning, aktivera färgen med en kompatibel härdare och rör noggrant innan du häller det i spolhandtaget. Kontrollera att att blanda tunnare har botade genom att badda maskering papper om över spray är torr.

• Leta upp det reparerade området och ett medium volym lager av färg. Smälter in i den befintliga klarlack från ett avstånd av 4 till 6 inches av börjar på övre mellersta delen av reparation och arbete nedåt, att hålla armrörelser till ett minimum. Som du når slutet av det reparerade området på varje linje, flick pistolen från panelen i 90 graders vinkel. Detta kommer att distribuera måla vidare längs panelen att tillhandahålla en effektiv blandning utan att oroa dig för färg når panelen kanterna och producerar en dålig match.

• Låt första lagret att bota i tio minuter innan en full volym andra skikt. Arbeta från övre mellersta delen av reparation igen men denna gång, se till 90 graders flick i slutet av varje armrörelse sträcker sig utanför det blandade första strykningen. Detta ger sömlös paint integration och en perfekt färg match.

• Lämna bas färgen torka helt innan torka panelen med en ren tack trasa. Detta tar bort alla över spray så att färska klarlack förblir fri från smuts och brister. Applicera två full lager av klarlack att återställa glans med en 10-minuters lucka i mellan att låta för att bota. Lämna fordonet att torka över natten innan demaskerar.