mynewspapers.net

Hur man binda med öljetter

Hur man binda med öljetter


Bindande en bok med kragarna är ett roligt sätt att lägga till en unik individualitet i projektet. En annan fördel med kragarna är att boken du binder öppnas och lägga platt, till skillnad från ett traditionellt bunden bok. Detta gör genomföring bindande ett utmärkt val för bindande kokböcker eller andra instruktions typ böcker eller för stora klippböcker eller fotoalbum. Skyddshylsor kallas ibland öljetter när du använder dem för crafting ändamål.

Instruktioner

• Tillskuret dina sidor från din valda papper. Du kan använda valfri storlek som du gillar så länge du gör vissa sidor är alla identiska och har rena kanter.

• Skär brädan för att matcha storleken på dina sidor. Du kan välja att ha ett överhäng för 1/8 av en tum eller så, men med mjuk-board bindande, är det traditionella för omslag och sidor ska ha samma storlek. Sura fri kost rekommenderas.

• Åtgärd och markera varje genomföring med en linjal och penna på omslaget. Hålla alla arken justerad korrekt när du arbetar för att säkerställa ett snyggt utseende i den färdiga produkten. Det är bra att använda minst två grommets; den större sidan, de mer grommets måste du använda för att säkra den.

• Placera genomföringen slå över varumärket centrum och Använd en hammare för att slå igenom alla lager av papper och kartong. Kolla ofta för att vara säker på dina sidor finns alla i linje med varandra.

• Verktyget inställningen för att säkra kragarna i stansade hålen. Vara säker på toppen av genomföringen är synlig på framsidan av omslaget och sidorna och flikarna är synliga på ryggen.

• Stapla dina färdiga sidor och täcker; hål och genomföringar bör alla linje upp så du kan se igenom dem.

• Mät band eller snöre som kommer att binda boken beroende på längd i ryggraden och antalet genomföringar du använt. Detta är mestadels trial and error. Alltid klippa bandet längre än du tror du behöver, eftersom det är lätt att trimma överflödigt.

• Trä dina band genom genomföringar i som du vill. Du kan välja att använda ett kort stycke för varje metallkärna, knyta den genom och runt ryggraden. Eller du kan välja att ha din band som löper parallellt med ryggraden, väva in och ut för att säkra sidor. Du kan också göra en "whipstitch," kör i menyfliksområdet genom botten på den första genomföringen, ut i toppen, runt ryggraden, och genom botten på Nästa.