mynewspapers.net

Hur man binda ett täcke med rufsar bindande

Hur man binda ett täcke med rufsar bindande


Du kan försköna en hemlagad eller köpta quilt genom att lägga en dekorativ volang bindning till ytterkanterna. Lägga till ett sidenband rufsar bindning till ytterkanterna av en baby täcke för en dekorativ kant som ger också barnet med stimulering som kommer från kontrast tyg längs yttersidan kantar av täcket. Du kan köpa färdiga rufsar bindande för ett enkelt projekt som tar mindre än en timme, även för en stor storlek quilt.

Instruktioner

• Lägger ditt täcke på din stora, rena arbetsytor och mäta längden och bredden på täcket.

• Skär fyra bitar av 2-tums bred ruggig quilt bindande. Skär två bitar till längden på täcke och två stycken till bredden. Klipp ändarna på varje bit på en diagonal vinkel att rymma hörnen av täcket.

• Öppen upp den bindande delen av rufsar. Quilt rufsar bindande kommer med en volang längs ena kanten och en två-lagers kant på motsatsen länge sida så att bindningen kan svepa över toppen och botten av täcket.

• Pin det översta lagret av bindande remsan från en längd av rufsar bindande till toppen av täcket. Vänd över täcket och pin det andra lagret av bindande remsan längst ned i täcket.

• Fäst den bindande remsor av resterande tre bitar av quilt rufsar bindning till täcke på samma sätt som ovan. Se till att den volanger kanter i hörnen inte överlappar varandra, men hellre sitta precis bredvid varandra.

• Sy rufsar täcke bindning till täcket. Du kan använda en symaskin eller använda en rak stygn för hand. Om täcket är tjock, sy det översta lagret av bindning till täcke, vänds täcke och sy det andra lagret av bindning till täcket. Om täcket är gjord av tunt tyg eller har ingen bomull vadd, kan du sy genom båda bindande lager på samma gång.