mynewspapers.net

Hur man beter sig på en katolsk begravning

Hur man beter sig på en katolsk begravning


Till skillnad från vissa religioner gynnar katolicismen en dyster och dämpad metod att begrava avliden. En traditionell katolsk begravning följer modellen av Kristi påsk resa, från död till uppståndelsen. Den har tre olika delar; bön vaka, liturgin och förpliktelser. Katolska begravningar är mycket traditionell och det finns lite utrymme för avvikelser från dessa traditioner. Det är inte för att säga att du ska inte sörja och Visa din respekt på ett sätt som känns bekvämt för dig, men det är viktigt att hedra den historiska praxis som avliden skulle ha önskat.

Instruktioner

• Skriva ett brev eller kort kondoleanser till familjen. Förbereda detta innan begravningen och vara redo att lämna det diskret att en familjemedlem.

• Slitage svart. Innan du kommer till bön vaka, se till att du är klädd i svart, eller åtminstone i huvudsak mörka färger. Detta är en katolsk tradition. Män bör bära en mörk kostym och slips, kvinnor ska bära mörka, blygsam kläder som täcker deras axlar. Klädd i svart är ditt sätt att uttrycka sorg för familjen till avliden. Till skillnad från är vissa andra former av kristendomen, det ovanligt att sörjande att bära ljusa färger på en katolsk begravning, om inte avliden uttryckt en önskan om detta före död.

• Be med de andra sörjande på bön vaka. Denna vaka kan uppstå kvällen innan jordfästningen. Om du inte vill att be, är det inte obligatoriskt. I stället knä när de andra sörjande knäböja och stå när de står.

• Ta din plats inne i kyrkan före ankomsten av närmaste familj för liturgin. Om du är en praktiserande katolik, är det vanligt att ta emot nattvarden från prästen under begravningen. Om du inte är katolik, kan du inte få gemenskap. Förbli sittande medan andra gör så. Om du vill få en välsignelse, närma sig prästen med armarna vikta över bröstet.

• Följa instruktioner. Även om traditionell, kan katolska begravningar variera i format. Moderna begravningar står vanligtvis för uppslutningen av icke-katoliker. Så medan de som känner till egenarna av den katolska kyrkan vet vad man ska göra, kommer prästen utfärda instruktioner för dem som inte gör. Till exempel när tillsagd att göra det, slå till personen till höger om du, skaka handen och säga vara"fred med dig." Gör sedan samma sak till personen till vänster.

• Vänta tills familjen har lämnat kyrkan före följande på för begravning. De som ligger närmast avliden vara närmast kistan under begravningen. När familjen har följt kistan, sakta och lugnt lämna kyrkan bakom dem.

• Stå på graven, bakom de som ligger närmast avliden. Tiga under böner och säga "Amen" när inbjuden. Om inbjudna, släppa vissa jord på kistan. Detta inte är obligatoriska och om du föredrar att inte närma sig graven, diskret säkerställa att du är nära att samla in baksida innan kistan är begravd.