mynewspapers.net

Hur man betala avseenden när någon dör

Hur man betala avseenden när någon dör


Att förlora en älskad en är förmodligen den svåraste situationen att någon någonsin kommer att behöva ta itu med. Kan vara svårt att veta hur man betala din avseenden och erbjuda stöd. Du vill hjälpa och erkänna avliden men vill inte orsaka någon ytterligare upprörd eller olycka. Det är dock viktigt att visa ditt stöd och vård för sörjande och din respekt för avliden.

Instruktioner

• Besöka sörjande. Telefon först att se till att du kommer vid en lämplig tidpunkt. Ta några blommor om du önskar.

• Inte vara rädd att nämna avliden. Ofta sörjande verkligen vill tala om sin älskade och kommer att uppskatta den om du inte undvika ämnet. De kanske vill prata om samma sak igen och igen. Ha tålamod och lyssna. Försök tala om något bra du kommer ihåg att göra med avliden eller vissa vänlighet de gjorde du. Dela minnen av de bra saker du minns.

• Erbjuda att göra något praktiskt. Den sörjande personen kan vara i chock och inte klarar allt de behöver för att organisera. Om de har ingen annan att hjälpa dem, erbjuda din hjälp med begravningen och informera andra död. Annars något enkelt som matlagning en måltid eller göra en del shopping kommer säkerligen att uppskattas.

• Skriv ett brev om du är en bit bort och kan inte besöka personligen. Uttrycka din sorg men också nämna de bra saker du kommer ihåg om avliden. Alternativt skicka ett sympati kort men se till att skriva personliga meddelanden.

• Håll att de angivna gånger om deltog i begravningen. Inte komma före eller stanna längre än de tider som anges, såvida inte specifikt ombeds göra detta.

• Respektera den sörjande familjens önskemål för begravning blommor. Om att ge en donation till välgörenhet i stället för en blommig hyllning får göra så.