mynewspapers.net

Hur man bestämma pH med kål saft

Hur man bestämma pH med kål saft


Många naturliga ämnen, som pigment från rödkål, slå olika färger när den placeras i sura och grundläggande ämnen. Som sådan, kan kål saft, när ordentligt förberedd fungera som en indikator för att bestämma pH i en lösning. pH är ett mått på surheten eller valens av en vattenbaserad lösning. Det fungerar på en skala från 0 till 14. Neutrala ämnen som ren vatten uppvisar ett pH på 7. Sura och grundläggande ämnen uppvisar pH-värden mindre än 7 och större än 7, respektive.

Instruktioner

Förbereda indikatorn kål-Juice

• Hacka en chef för rödkål blad i ungefär 1-tums bitar och placera dem i en mixer. Fyll blandaren ungefär hälften full av vatten och blanda blandningen i hög hastighet i ca 30 sekunder.

• Placera ett kaffefilter i en sil och häll en quart-storlek burk Kål juice genom kaffefilter.

• Mössa burken och etiketten "Kål Juice indikator."

Mäta pH

• Placera ett prov för pH-mätning i en liten burk, till exempel en barnmat burk och fyll det ungefär hälften full med provet.

• Tillsätt ca 44.4ml indikatorlösning kål-saft och rör om kort med en sked.

• Uppskatta pH genom att observera färgen på prov och kål-juice blandningen. En ljus eller mörk rosa lösning visar en sur lösning med pH-värde mellan 2 och 4, lila eller blå anger en neutral lösning med pH 6 till 8, grön anger ett grundläggande pH på 10 till 12 och gul anger ett pH över 13. I avsnittet resurser för detaljerad färg-till-pH korrelation diagram.